7 semne că ar trebui să ai mai multă grijă de tine

Cum îți dai seama că trebuie să ai grijă de tine

Fiecare dintre noi este diferit, însă ți-am pregătit câteva semne comune, care îți indică faptul că trebuie să ai mai multă grijă de tine. În momentul în care pui munca pe primul loc, uiți de multe ori să ai și grijă de tine. Însă ar trebui să îți dai seama că munca va fi mereu disponibilă, pe când sănătatea mai puțin. Această predispoziție pentru muncă poate părea grozavă pentru cariera ta, dar îți poate dezechilibra mentalitatea, conexiunea cu sine, creativitatea și performanțele. Uite de ce este bine să îți reîncarci bateriile!

1. Te enervezi ușor.

Atunci când ai grijă de tine, îi tratezi pe ceilalți cu aceeași compasiune pe care ți-ai arăta-o ție. Dar când nu ai timp pentru tine, este ușor să lași orice lucru minor, care nu merge conform planului, să te enerveze. Dă-ți seama ce se întâmplă și fă un plan de acțiune, fie că este vorba de un weekend fără e-mail-uri sau telefoane, sau refuzarea muncii în plus la birou.

2. Întârzii mereu.

Atunci când ești copleșit de muncă, încerci mereu să mai faci o ultimă sarcină, ceea ce se traduce prin faptul că întârzii mereu. Încerci să rezolvi totul și intențiile tale sunt bune, dar faptul că întârzii creează mai mult stres. S-ar putea să trebuiască să refuz unele proiecte sau să-ți iei un concediu.

3. Adormi greu sau ai atacuri de anxietate.

Această problemă poate fi cauzată de mai multe motive, dar de cele mai multe ori este corelată cu stresul. Dacă ai atacuri de anxietate, probabil că organismul tău îți spune că are nevoie de o pauză și de o schimbare în viața ta. Fă o plimbare atunci când ești stresat. Scrie listele cu sarcini înainte de a merge la culcare.

4. Nu îți aduci aminte ultima zi când ai stat degeaba.

Există un sentiment al puterii și realizării atunci când ești ocupat și lucrezi tot timpul. Dar dacă nu îți rezervi puțin timp pentru a-ți încărca bateriile, vei pierde energia dată de bucuriile vieții și ne conexiunea cu sine. Rezervă timp pentru tine. Nu este un lucru rău, ci un lucru necesar.

semne-ca-trebuie-sa-ai-grija-de-tine5. Te simți copleșit constant.

Dacă ți se întâmplă acest lucru, ai nevoie de o regândire a priorităților și o schimbare în viață. Nu trebuie să te grăbești cu alegerile, pentru că va trebui să trăiești mai departe cu ele.

6. Nu gătești, faci exerciții, dormi destul sau meditezi niciodată.

Aceste activități sunt componente cheie ale oamenilor fericiți și sănătoși. Poate nu reușim să le facem destul, dar dacă nu ai timp să le faci deloc, atunci ar trebui să îți pui un semn de întrebare. Renunță la activitățile care nu te sprijină le tine și inserează pe rând activitățile enumerate mai sus.

7. O zi liberă pare ciudată.

Dacă ți se pare ciudat să-ți iei liber pentru o zi, atunci ai nevoie de ea mai mult decât oricine altcineva. Petrece timp făcând activități care îți înveselesc starea de spirit – yoga, clase de gătit, scris, o plimbare cu prietenii sau citit.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment