7 greșeli când vine vorba despre machiaj

Pe măsură ce evoluează lumea, se înmulțesc și posibilitățile de a obține un machiaj perfect, dar și de a greși când vine vorba de folosirea tuturor ustensilelor și produselor cosmetice. Acestea sunt cele mai întâlnite greșeli când vine vorba de machiaj! Vedeți cum le puteți evita:

1. Folosirea unui autobronzant deschis la culoare pentru contur
Când vine vorba de autobronzant, ai putea crede că totul ține de strălucirea pe care o dă.  Însă aceasta, dacă este prea deschisă la culoare, arată artificial. Umbrele, chiar și cele de pe față, au un ton natural rece. Pentru conturarea unui machiaj, cheia succesului este folosirea unui autobronzant mat, într-o nuanță rece, pentru o definire naturală.

2. Aplicarea fondului de ten cu o pensulă plată
De obicei, femeile nu cunosc atât de bine cu ce poate fi aplicat fondul de ten. Pensulele/periile din comerț pentru fundamentul unui machiaj sunt în general plate. Dacă alegeți să folosiți așa ceva, trebuie să vă așteptați la dungi create în machiajul vostru. Pentru a repara această greșeală, puteți folosi o perie/pensulă mare din fibre pentru a vă tampona fondul de ten pe piele cu mișcări circulare pentru un finisaj perfect.

3. Aplicarea fardurilor cu aceeași pensulă
Este cunoscut faptul că amestecarea fardurilor este ideală pentru un machiaj perfect de tipul smokey eyes, dar dacă veți ajunge să le aplicați cu o pensulă murdară, nu vă va plăcea rezultatul final. Scopul amestecării este de a obține un efect de gradient cu margini moi – dar folosirea unei pensule murdare va adăuga culoare în locurile în care nu vă doriți. Este recomandată folosirea unei pensule curate, pufoase și aplicarea fardurilor cu o mișcare precum cea a ltergerii parbrizelor. Cu aceeași pensulă, agitată în mișcări scurte, se șterg marginile dure.

4. Potrivirea culorii sprâncenelor cu cea a părului
Aceasta este o modalitate sigură de a arăta ca un manechin. Firește că sprâncenele sunt o nuanță diferită de cea a părului (în general, una sau două nuanțe mai deschise sau mai închise). Urmați această regulă atunci când vă alegeți creionul de sprâncene: dacă aveți părul deschis, alegeți o culoare o nuanță sau două mai închisă, iar dacă aveți părul închis la culoare, alegeți o culoare o nuanță sau două mai deschisă.

7-greșeli-când-vine-vorba-despre-machiaj5. Aplicarea mascarei dintr-o singură mișcare ascendentă
Când vine vorba de gene, puțin efort contează destul de mult. Una dintre greșelile cele mai mari pe care le fac femeile este aceea că aplică un strat de rimel dintr-o singură mișcare ascendentă, nemaximizând lungimea și volumul posibil pe care îl poate oferi mascara. În schimb, recomandat este să se aplice de la două la trei straturi, mișcând periuța înainte și înapoi de la baza genelor până la capătul lor.

6. Folosirea pudrei pentru a stabiliza machiajul
Nu numai că acest lucru face ca pielea să arate uscată, nenaturală, dar blochează și porii. În timp ce aceasta este modalitatea tradițională de a face un machiaj să reziste, mai există o altă variantă mai bună: spray-ul stabilizator.

7. Folosirea tușului alb pentru a face ochii să pară mai mari
Acum câțiva ani, tușul alb era foarte cunoscut în comunitățile de frumusețe deoarece se presupunea că face ochii să pară mai mari prin extinderea albului acestora. În prezent, această soluție pare artificială și învechită. Unele branduri au creat creioane în culori de piersică, iluminatoare, care au un aspect natural și care fac ochii să pară la fel de mari, fiind soluția perfectă pentru un machiaj discret, dar care își face efectul.

Uitați și un exemplu aplicat:

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment