6 motive să vizitezi Praga

Praga

Ce faci de Revelion? Aceasta este întrebarea care ne macină de fiecare dată când se apropie luna decembrie. Parcă de munte ne-am plictisit, cluburile și localurile nu mai sunt nici pe departe atât de tentante ca pe vremuri, deci unde petrecem?

La o simplă căutare pe Google de oferte revelion 2018, poți observa că prețurile sunt destul de mari pentru numai o noapte petrecută în România, așa că de ce nu ai alege un city break la Praga?
I se mai spune “Orașul de Aur”, “Inima Europei” sau “Stăpâna a întregii Bohemii”, însă un lucru este cert: Praga este un basm prin care poți călători la pas. Orașul de origine al lui Einstein, Mozart, Kafka sau Kepler este o mărturie a stilului baroc, gotic, al renașterii sau al artei moderne.

Iată câteva motive să vizitezi Praga, Orașul de Aur:

1. Podul Carol

Face parte, fără dar și poate, din top trei atracții turistice din Praga. Cu o structură ce datează încă din secolul 14, podul Carol leagă Orașul Vechi de Malá Strana.

2. Cetatea din Praga:

În fiecare an, peste 6 milioane de oameni vizitează Castelul Praga, dar și atracțiile din preajmă, precum Vechiul Castel Regal, Basilica Sf. Gheorghe, grădinile regale si Catedrala Sf. Vitus.
Îți recomand să vizitezi această zonă la ceas de seară, când fiecare clădire este pusă în valoare de lumini.

3. Piața Vechiului Oraș

Este poate una dintre cele mai bogate zone turistice în istorie și arhitectură barocă și gotică. Aici poți admira Ceasul astronomic, Biserica Týn, Biserica Sf. Nicolae și statuia lui Jan Hus, teologul ars pe rug pentru ideile sale anti-papale.

4. Strada de aur:

Această stradă găzduiește peste 11 case istorice, unde au locuit gărzile castelului, bijutieri, alchimiști și artiști precum celebrul scriitor Franz Kafka.

5. Turnul prafului de pușcă:

A fost construit în 1474 și este una dintre cele 13 porți ale orașului, care separă Orașul Vechi de Orașul Nou. Pentru a ajunge în vârf trebuie să urci 186 de trepte.

6. Piaţa Havelská

Nu te poți întoarce din Praga fără un suvenir aparte, iar Piața Havelská este locul de unde îți poți cumpăra bijuterii și piese de artă la prețuri mici, vederi și alte suveniruri interesante. Piața se află în apropiere de Piața Orașului Vechi.

Acum, te întreb și pe tine? Tu ce faci de Revelion?

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment