6 motive să ai un animal de companie

caine

Dintotdeauna am avut un animal de companie. Nu-mi văd viaţa fără un câine sau o pisică. Consider că viaţa mi-ar fi mai tristă şi monotonă fără un animal, iar dacă stai singur, iată care sunt avantajele, după opinia mea, să ai un animal de companie:

1. Bună dispoziţie

Un animal de companie te binedispune întotdeauna. Joaca în fiecare seară cu el este o adevărată terapie. Dacă alegi să-ţi iei un câine, plimbarea zilnică înseamnă şi sănătate, poţi face mişcare în aer liber şi îţi încarci şi bateriile după o zi de muncă. Ai cu cine vorbi şi nu te contrazice niciodată. Uneori problemele de la birou te fac să fii mai nervos sau mai posac, alegerea de a avea un animal de companie, te va relaxa şi îţi va crea o stare de bine.

caine
Sursa: pixabay.com

2. Sănătate

Dacă optezi pentru o pisică, înseamnă că ai făcut o alegere perfectă pentru sănătatea ta, în special pentru inimă. Pisicile scad nivelul de stres , ele având un efect calmant. Am citit la un moment dat că specialiştii recomandă pisicile pentru cele mai bune animale de companie deoarece ele au capacitatea de a calma stăpânul doar prin faptul că dorm alături de el şi există şanse mult mai mici ca cei care au pisica să facă un atac de cord sau un atac cerebral.
Dacă optezi pentru un câine, scapi de probleme cu glicemia şi colesterolul. Aceştia sunt factorii destul de des întâlniţi în problemele de sănătate ale oamenilor.

3. Socializare

A avea un câine este un mod de a socializa mai mult. Poţi ieşi prin parc sau chiar în împrejurimile casei tale şi poţi intra în vorbă cu alţi iubitori de animale.  Un câine poate fi o prezenţă agreabilă dacă e educat cum trebuie. Mai nou am observat că şi pisicile pot fi scoase din casă la fel de bine cum sunt şi câinii. Nu este o idee rea, însă mare grijă la stăpânii care au în grijă câini. De obicei câinii nu se înţeleg cu pisicile, doar în cazuri rare.

4. Găsirea mai uşoară a unui partener

Unele studii arată că majaoritatea femeilor preferă bărbaţii care au un animal de companie, de obicei pisică, întrucât aceştia sunt mai drăguţi, iubitori, sensibili şi mai atrăgători. Aşadar dacă vrei să ai șanse mai mari, cel mai uşor ar fi să îţi iei cel mai simpatic animal de companie.

5. Responsabilizarea copilului

Dacă eşti părinte, cel mai uşor mijloc de a-ţi face copilul responsabil e atunci când îţi iei un animal. Fie că e un acvariu cu peşti, fie un hamster, o pisică, un câine sau o broască, copilul tău va şti cum e să ai grijă de cineva sau ceva. Nu doar va avea un program bine stabilit, ci va crea o legătură foarte strânsă între el şi animăluţ. Animalele de companie sunt ideale pentru copiii care sunt singuri la părinţi.

6. Salvarea unei vietăţi

Un alt avantaj este salvarea unui animăluţ de pe stradă. Dacă îl deparazitezi intern şi extern, ai să vezi că este un beneficiu foarte mare şi pentru tine, dar şi pentru societate. Problema câinilor fără stăpân chiar este o problemă severă în România, în special în Bucureşti, iar dacă ai posibilitatea să salvezi un căţeluş, te rog să o faci. Ai să vezi că sunt foarte multe avantaje în a avea un animal de companie. Desigur că există şi dezavantaje (iar asta vorbim cu altă ocazie), însă avantajele sunt mult mai multe.

Tu ce avantaje ai observat atunci când ţi-ai luat un animal de companie?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment