6 greșeli care te fac să arăți bătrână

batrana

Ai încercat fiecare produs de îngrijire a pielii care promite să întinerească și totuși nu funcționează? Te-ai gândit că problema ar putea fi părul tău? Află care sunt cele 6 greșeli care te fac să arăți bătrână și repară-le, urmând sfatul experților.

1. Îți vopsești părul o culoare prea închisă/deschisă
Părul alb poate fi unul dintre primele semne ale înaintării în vârstă, dar această culoare nu este singura care te poate îmbătrâni. Potrivit experților, orice culoare de păr care este prea luminoasă sau prea închisă nu îți aduce vreun beneficiu. Culoarea părului ar trebui să arate natural, chiar dacă ești o blondă care vrea să devină roșcată. Mai mult de atât, cu cât e mai apropiată culoarea vopselei de culoarea naturală, cu atât va rezista mai mult.
Culorile de păr monotone, precum șaten, roșcat, blond sau brunet, accentuează imperfecțiunile tenului tău. Trucul pe care îl poți folosi este de a adăuga volum și căldură părului tău, dar și de a utiliza umbrele pentru a-i atenua asprimea.

2. Alegi tunsoarea greșită
Tunsoarea potrivită pentru tine ar trebui să diminueze caracteristicile care te fac să pari bătrână și să le accentueze pe celelalte. Doar pentru că ai 40 de ani, nu înseamnă că trebuie să îți tunzi părul scurt. De fapt, oricare dintre extreme -prea scurt sau prea lung- te poate face să arăți mai bătrână. Păstrează puțin din lungimea părului tău și adu-ți aminte să alegi ceea ce te face să te simți confortabil și încrezător.

batrana3. Îți aranjezi părul prea mult
Mai important decât tunsoarea, culoarea sau stilul este calitatea generală a părului tău. Supracolorat, prea decolorat, îndreptat prea mult sau încărcat de produse de styling ce conțin substanțe chimice nocive, precum sulfat, parabeni și alcool, părul începe să aibă probleme mari. Pentru a repara aceste greșeli, sunt recomandate investițiile în produse pentru păr -șampon, balsam, tratament- care nu conțin substanțe chimice, ci peptine, aminoacizi și proteine care ajută la consolidarea firului de păr.
Pe măsură ce îmbătrânești, e bine să eviți coafurile strânse, precum cozile de cal, care pun presiune pe rădăcinile firelor de păr.

4. Nu îți protejezi părul de soare
Înafara deficienței de vitamine, dezechilibrelor hormonale, stresului, un alt factor care contribuie la îmbătrânirea părului este expunerea excesivă la soare, care poate duce la uscarea, deteriorarea și subțierea firului de păr. Expunerea la soare poate afecta părul de la interior la exterior, în același mod în care îți afectează și pielea. Pentru a-ți proteja podoaba capilară, este recomandat să utilizezi produse de îngrijire a părului care conțin antioxidanți puternici, precum biotina și vitaminele A și E.

5. Nu te tunzi destul de des
Vârfurile despicate și cuticulele deteriorate îți vor face părul să pară mai subțire decât ți-ai dori. Firele de păr sănătoase ar trebui întotdeauna să fie groase, fără acele capete despărțite. În medie, e preferabil să faceți o vizită la coafor la fiecare 6-8 săptămâni pentru o tunsoare (chiar dacă vă tundeți doar vârfurile) pentru a vă menține părul sănătos și cu un aspect tânăr.

6. Nu ai o alimentație sănătoasă
Din cauza faptului că părul crește din celulele stem de sub pielea capului, este foarte important să te hidratatezi și să te alimentezi corespunzător. Aceștia sunt nutrienții recomandați pentru a realiza acest lucru:
– acizi grași Omega-3 din pește gras, precum somon, scrumbie și cod;
– antioxidanți din fructe, cum ar fi zmeura, afine și căpșuni pentru a curăța radicalii liberi din piele, scalp și celulele de păr;
– Biotin/vitamina H pentru a combate albirea prematură a părului;
– apă pentru a menține corpul bine hidratat și pentru ca rădăcinile firului de păr să rețină umezeala;
– sulf pentru rezistență.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment