6 Alimente care provoacă inflamație în corp. Evită-le!

inflamatie

Inflamația în corp poate fi foarte dăunătoare sănătății noastre. Aceasta poate fi cauza multor boli care se dezvoltă în organismul uman.

În același timp, există șanse ca inflamația să fie și benefică, însă aceste cazuri sunt puține. Tocmai de aceea este bine să evităm ca aceasta să se producă și să rămână în corp.

Cum poate fi benefică organismului? Se pare că inflamația reprezintă modul prin care corpul nostru se vindecă de anumite boli. Sistemul imunitar reacționează la anumiți stimuli, provoacă inflamația și luptă astfel împotriva unor boli, infecții sau viruși care antetează asupra organismului.

Însă, de multe ori, când inflamația este scăpată de sub control, este dăunătoare și, poate conduce către o activitate intensă a unor stimuli radicali liberi, și ajunge astfel la distrugerea unor țesuturi importante. De aici se formează anumite boli, precum cancerul.

Inflamația poate fi evitată și tratată, atât cu medicamente, sub monitorizarea unui medic specialist, dar și prin evitarea anumitor alimente care, se pare, sunt benefice dezvoltării acesteia.

Scoate din alimentația ta, pe cât de mult poți, zahărul. Acesta are o strânsă legătură cu inflamațiile. Zahărul reprezintă 50% glucoză și 50% fructoză, acesta producând de multe ori inflamație. Pe lângă reducerea consumului de zahăr, încearcă să elimini și produsele procesate pentru că acestea conțin, la rândul lor, mult zahăr. Până și pâinea pe care o mâncăm zilnic, produsele de patiserie, pastele și alte alimente, au un conținut mare de zahăr. Încearcă să citești eticheta înainte de a adăuga aceste alimente în coșul tău de cumpărături.

Evită zahărul și alimentele procesate

Înlocuiește zahărul cu mierea, acolo unde nu poți consuma fără și introdu în dieta ta legumele și fructele. Ai grijă la anumite fructe și la cantitatea acestora de zahăr.

Grăsimile saturate

Medicii spun că și grăsimile saturate sunt o cauză a inflamației din corp. Grăsimile saturate se regăsesc în cartofii prăjiți, orice tip de fast food, popcorn pregătit la microunde, margarina, produsele de patiserie, uleiul vegetal și multe alte alimente pe care trebuie, în mod cert, să le eviți dacă ai un istoric cu inflamația.

Alcoolul și inflamația

Alcoolul reprezintă o cauză importantă în dezvoltarea inflamației din corp, tocmai de aceea trebuie scos din alimentația ta și evitat, chiar dacă medicii recomanda un pahar cu vin pe săptămână pentru că ajută ca sângele să circule așa cum trebuie.

Se pare că oamenii care consumă alcool des, dezvoltă o problemă cu bacteriile în corp, care se transportă din colon în întreg corpul, astfel provocând inflamația.

Pentru a evita această problemă, fie redu cantitatea, fie renunți de tot pentru că inflamația nu este singura care este provocată de alcool.

Inflamația poate produce boli precum endometrioza, boli digestive, boli ale inimii, ale articulațiilor și chiar boli neurologice. De aceea, ai mare grijă ce consumi și în ce cantități. Încearcă pe cât posibil să eviți alimentele menționate mai sus, astfel încât să oferi corpului tău un mediu sănătos pentru a funcționa așa cum trebuie.

Dacă tu consideri că suferi de inflamație în corp, mergi la medic și urmează recomandările acestuia. El știe cel mai bine ce trebuie și ce nu trebuie să faci.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment