5 sfaturi care te pot ajuta să scapi rapid de senzația de vomă

greata
Senzația de greață îți poate strica anumite momente importante din viața ta. O călătorie către munte, o plimbare cu barca sau pur și simplu o petrecere. Află cele 5 sfaturi care te pot ajuta să scapi rapid de senzația de vomă din articolul prezent.
În momentul în care apare greața, stomacul tău este nefericit și neliniștit. Vei simți simptome precum transpirație, senzație grea și dificilă în gât și o stare confuză de amețeală. Totul devine din ce în ce mai accentuat până în momentul în care ajungi să verși.
Se știe că sunt persoane care au rău de mișcare și orice drum cu serpentine le creează această senzație inconfundabilă și incomodă  de greață.  Nu doar drumurile cu serpentine, ci și plimbările cu ambarcațiuni sau parcurile de distracții. Dacă ai avut experiențe neplăcute, înseamnă că știi să te ferești de aceste cauze. Dar ce faci când nu le poți evita și totuși senzația de greață apare?

Iată cele 5 sfaturi care te pot ajuta când apare senzația de vomă:

1. Stai în picioare sau șezut

Când ai senzația de greață, în niciun caz să nu te întinzi. Stai în picioare. Dacă spațiul nu îți permite, încearcă să stai în fund, dar cât mai drept posibil.
Când te întinzi, lichidele din stomacul tău tind să se miște și astfel oferind o stare și mai mare de disconfort.

2. Ai grijă la mesele tale

Dacă știi că următorul drum pe care îl vei parcurge îți va oferi această senzație de greață, evită mâncarea grea. Încearcă să mănânci porții mici de mâncare în intervale scurte de timp.
Poți consuma pâine prăjită, mere și orez. Evită gogoșile, mâncarea amestecată, sucurile carbogazoase și cafeaua cu lapte.

3. Ghimbirul

Ghimbirul a fost utilizat în antichitate pentru tratarea problemelor de ordin digestiv. La fel ca atunci, ghimbirul este și azi folosit pentru a trata problemele stomacului, dar și în curele pentru slăbit.
Multe studii au arătat că ghimbirul este cel mai eficient și cel mai ieftin medicament în tratarea stărilor de greață. Acesta poate fi consumat în multe feluri. Îl poți consuma proaspăt, tocat sau dat prin blender. În ceaiuri și sucuri. Indiferent de cum alegi să-l consumi, acesta îți va face bine și îți va calma stomacul.

4. Menta

Menta reprezintă un alt mod prin care poți scăpa de starea de greață cu care te confrunți. În prezent menta este utilizată de femeile însărcinate pentru a preveni sterile de rău pe care le au în cursul zilei.
Pe lângă faptul că te scapă de greață, menta este un medicament care nu are efecte adverse posibile. Astfel poate fi consumată fără nici o grijă.

5. Medicamentele

Dacă niciuna din metodele prezentate anterior nu te ajută, singura soluție este să apelezi la medicamentele recent apărute care promit că te scapă de greață.
Trebuie să te consulți înainte cu medicul tău. Nu lua medicamente fără să-i expui acestuia motivele pentru care prezinți aceste stări și frecvența lor. Acesta îți va oferi exact ceea ce ai nevoie.
Cel mai bine ar fi să eviți cauza și astfel vei evita să iei tot felul de medicamente care îți pot afecta organismul în alte moduri.
Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment