5 reţete de mască naturală pe bază de ou

masti ou ten

Măşti naturale pe bază de ou

Ştiai că ai putea economisi banii pe care îi cheltui pe unele produse cosmetice dacă ai folosi produse naturale pe care le ai deja în casă? Oul poate reprezenta baza pentru multe măşti de faţă naturale, pe care le poţi obţine şi aplica în doar câteva minute, din produse proaspete şi fără ingrediente suspecte ascunse sub denumiri stranii.

Mască pentru ten uscat

Folosind un ou, 2 linguriţe de miere şi o linguriţă de ulei de măsline sau de cocos, ai parte de o mască intens hidratantă, iar tenul tău va rămâne catifelat şi revitalizat. Aplică masca după curăţarea tenului cu apă călduţă şi las-o să acţioneze 15-20 de minute, apoi clăteşte cu apă cât mai rece pentru a închide porii.

masti ou tenMască pentru ten cu acnee

Dacă suferiţi de acnee, această mască v-ar putea ameliora problema. Separaţi albuşul unui ou de gălbenuş şi bateţi până începe să crească în volum. Adăugaţi apoi 3-4 pastile de aspirină sfărâmate şi pisate mărunt, împreună cu 1-2 linguriţe de suc de lămâie, indicată în combaterea tenului gras, caracteristic celor care suferă de acnee. Curăţaţi faţa, decolteul şi alte zone afectate, aplicaţi masca şi aşteptaţi până când se usucă. Clătiţi din abundenţă şi aplicaţi crema hidratantă preferată. Pentru rezultate vizibile folosiţi această mască de două ori pe săptămână.

Mască pentru tenul gras

În situaţia în care nu suferiţi de acnee, dar aveţi tenul predispus la îngrăşare, puteţi încerca o mască obţinută dintr-un plic de argilă cosmetică, un ou şi sucul de la o jumătate de lămâie mică. Amestecul rezultat se aplică şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care e necesară hidratarea tenului cu o cremă uşoară, care să nu încarce porii.

Mască împotriva punctelor negre

Folosind albusul unui ou şi câteva şerveţele puteţi scăpa de punctele negre în 10 minute. Curăţaţi tenul, bateţi albuşul până ajunge să aibă puţină spumă şi întindeţi cu o pensulă cosmetică pe faţă, în zonele în care aveţi puncte negre. În locurile în care aţi aplicat albuşul puneţi straturi subţiri de şerveţele şi aşteptaţi să se usuce complet. Când masca s-a uscat înlăturaţi cu grijă serveţelele şi spălaţi excesul de ou de pe faţă.

Mască exfoliantă şi hidratantă

În cazul în care aveţi un ten mixt şi doriţi să scăpaţi de celulele moarte şi să hidrataţi pielea în acelaşi timp, amestecaţi gălbenuşul unui ou cu o lingură de ulei de măsline extravirgin şi cu 3 linguriţe de tărâţe măcinate sau 3 linguriţe de zaţ de cafea. Masca astfel obţinută se aplică după curăţarea feţei şi se masează uşor pentru a curăţa porii şi a elimina celulele moarte fără a irita pielea. Folosirea măştii în jurul ochilor nu este indicată, deoarece particulele abrazive pot răni pielea foarte sensibilă din această zonă.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment