5 pensule pentru machiaj de care ai nevoie

pensule

Dacă te uiți pe tutorialele de pe youtube, s-ar putea să-ți pui mâinile în cap și să crezi că tu nu vei putea folosi niciodată atâtea pensule pentru machiaj. Ai dreptate. Dar nu pentru că este complicat, ci pentru că pur și simplu nu ai nevoie de mai multe. Cel puțin, nu pentru un machiaj obișnuit pe care îl porți zi de zi.

Iată care sunt cele 5 pensule pentru machiaj de care ai nevoie:

1. Pensula pentru bază

Poți folosi fie un burete pentru machiaj, fie o pensulă. Întrebarea este: să fie o pensulă plată sau una pufoasă? Depinde. Dacă preferi fondul de ten cremos, cu un grad mare de acoperire, atunci o pensulă plată este perfectă. Dacă preferi un fond de ten mai lejer, atunci o pensulă pufoasă este potrivită pentru a întinde fondul de ten.

2. Pensula pentru cearcăne

Cearcănele, coșmarul fiecărei femei! Nu și dacă ai pensule de machiaj potrivite! Pentru întinderea corectorului lichid în zona de sub ochi ai nevoie de o pensulă pentru corector cu peri moi, care te va ajuta să conturezi perfect chiar și zonele greu accesibile.

3. Pensula pentru pudră

Pentru fardul de obraz și pudră ai nevoie de o pensulă moale, rotundă și plată precum aceasta. Însă dacă vrei să estompezi surplusul de fond de ten sau corector din jurul ochilor, atunci e bine să folosești un burete de machiaj cu pudră translucidă. Știi cât de neplăcut este când se strâng dungile acelea de fond de ten în jurul ochilor, nu?

4. Pensula pentru machiajul ochilor

Pentru machiajul ochilor ai nevoie de o pensulă medie pentru a întinde fardul de ploape și de o pensulă unghiulară pentru contur (o poți folosi și pentru umplerea sprâncenelor). Sigur, dacă ești o profesionistă și vrei să optezi pentru un machiaj smokey-eye, atunci ai nevoie și de o pensulă duo pentru umbre și întunecări.

5. Pensula pentru buze

Deși multe femei nu o folosesc încă, pensula pentru buze aplică întotdeauna pigmentul rujului mai bine și astfel, culoarea rezistă mai mult timp. În plus, poți obține o aplicare perfectă.

Nu uita că fiecare pensulă pentru machiaj trebuie spălată frecvent cu un șampon delicat și să fie lăsată să se usuce la aer. Dacă pensulele conțin părți metalice sau din lemn, evită contactul cu apa în zonele respective. Asta dacă nu cumva este absolut necesar, desigur.

Tu ce pensule folosești pentru machiajul de zi cu zi?

Foto: Unsplash

Leave Your Comment