5 obiceiuri nesănătoase care îți afectează frumusețea și sănătatea tenului

Nu e suficient să moștenești gene bune și de ce să nu recunoaștem? Nu suntem cu toții atât de norocoși încât să moștenim cele mai bune gene. Așadar, poate ar fi bine să aruncăm o privire asupra obiceiurilor nesănătoase care ne pot afecta atât sănătatea, cât și frumusețea.

Iată obiceiurile nesănătoase la care ar fi bine să renunți sau să acorzi o atenție mai mare:

1. Fumatul

Pe lângă faptul că este principala cauză a dezvoltării bolilor care pot fi prevenite în mod normal, fumatul provoacă îngălbenirea dinților, tartrul, sensibilitatea dentară și respirația neplăcută. Drept urmare ai nevoie de albire dentară și detartraj de două ori pe an. Ideal ar fi să renunți la țigări, însă dacă nu vrei sau nu poți, atunci consultă un medic stomatolog mai des decât în mod obișnuit.

2. Produse cosmetice pe bază de uleiuri

Dacă nu ai tenul uscat, atunci nu este recomandat să folosești produsele cosmetice pe bază de uleiuri. Acestea pot duce la înfundarea și inflamarea porilor. În plus, cremele care au în compoziție ingrediente precum socetyl stearate, isopropyl isostearate, isopropyl palmitate, isopropyl myristate și sodium chloride pot duce la apariția acneei, astfel încât nu va dura mult până când te vei întreba cum scapi de coșuri rapid.

3. Nu te demachiezi în fiecare seară

Recunoaște! De câte ori ți s-a întâmplat să fii prea obosită și să adormi cu machiajul pe față? Dacă îți faci un obicei din asta s-ar putea să te confrunți cu pori și o inflamație destul de urâtă a tenului, așa că nu uita să folosești apă micelară în fiecare seară, apoi hidratează cu o cremă de noapte.

4. Vinul, bomboanele și cafeaua în exces usucă pielea

Acestea funcționează ca un diuretic și împiedică organismul să rețină apă. Din acest motiv, s-ar putea să ai pielea foarte uscată. În același mod funcționează și mâncarea nesănătoasă. Nu uita să consumi între 7 și 10 pahare de apă pe zi pentru un ten frumos și tânăr.

5. Nu folosești cremă cu protecție solară

Crema de față cu protecție solară nu ar trebui să dispară din produsele tale cosmetice nici iarna. Soarele este puternic, chiar și în sezonul rece, mai ales că razele solare sunt reflectate de particulele de zăpadă. Dacă îți dorești o piele tânără pentru mai mult timp, atunci ar fi ideal să folosești crema de față cu protecție solară, chiar și în timpul iernii.

Foto: unsplash

Leave Your Comment