5 motive pentru care eşti invizibilă pentru alţii

invizibilă

De ce eşti invizibilă pentru alţii

Toţi ceilalţi contează, reacţionează şi se exprimă fără reţineri, numai tu nu. Ei se afirmă, cresc şi devin mai buni, au parte de alte beneficii, în timp ce tu rămâi în urmă. E probabil să fii invizibilă în ochii celorlalţi, iar asta ţi se datorează în totalitate. Pentru că stă în puterea ta să nu îi laşi pe ceilalţi să considere că tu nu contezi, peste tine pot trece, tu nu exişti. Uite unde greşeşti:

TU nu eşti niciodată prioritatea ta

Toţi ceilalţi au prioritate în faţa ta. Soţul, copiii, mama, şeful, colegul sau vecinul, fiecare are prioritate în faţa ta zilnic, într-un mod sau altul. Poate unuia îi acorzi foarte mult din şi aşa puţinul timp pe care îl ai, poate pe celălalt îl serveşti precum o servitoare servea la curţile regale, poate pe altul nu ştii să-l refuzi când îţi cere ceva, în oricare dintre situaţii, tu esti pe oricare loc numai pe primul nu, când vine vorba de prioritate. Acordă-ţi timp, fii mai egoistă, căci dacă tu nu te respecţi şi nu îţi rezervi timp pentru tine, ceilalţi îţi vor acorda acelaşi tratament pe care ţi-l acorzi tu, considerând că este ceva firesc şi că eşti invizibilă.

Nu ştii să zici nu. Ştii doar să îl auzi de la alţii

Ca o consecinţă a priorităţilor inversate, cauţi mereu să îi mulţumeşti pe ceilalţi; pe toţi dacă se poate! Trebuie să înţelegi că nu vei putea vreodată să te comporţi şi să faci gesturi care să mulţumească pe toată lumea, însă vei reuşi să închizi undeva într-o cutie mică tot ce te reprezintă, pentru că ar putea deranja pe cineva. Învaţă sensul cuvântului „nu”, când să-l adresezi altcuiva şi încetează să te mai faci pe tine cât mai mică pentru a le face loc celorlalţi. Nu spun că trebuie să fii nepoliticoasă, însă dacă ai un asemenea comportament prin care încerci să mulţumeşti pe toţi, fără să poţi reproşa ceva de frică să nu superi pe cineva, vei ajunge plină de frustrări şi te vei întreba de ce se comportă toţi cu tine altfel decât meriţi. Pentru că aşa i-ai învăţat, de-asta!

invizibilă Faci compromisuri pentru persoane care nu merită

Tot din pricina faptului că încerci să mulţumeşti pe toată lumea e foarte probabil să faci şi compromisuri în ceea ce priveşte poate principiile morale sau alte criterii. Astfel, poţi ajunge să accepţi multe defecte din partea unor persoane, în timp ce ele nu te acceptă pe tine aşa cum eşti. În măsura în care tu laşi de la tine pentru a fi pe placul cuiva, trebuie să ai curajul să pretinzi acelaşi lucru şi din partea celor care vor să te schimbe. Altfel, să nu te surprindă dacă ceilalţi se comportă de parcă eşti invizibilă

Te interesează prea mult părerea celorlalţi

Poate de teamă că vei părea ridicolă, poate de frică să nu râdă oamenii în sinea lor, încerci să îţi reprimi reacţiile, opiniile şi ideile. Iar acest lucru nu poate fi decât un defavor făcut ţie, pe termen lung. Şi asta deoarece vor veni alţii lângă tine, care nu vor avea aceleaşi reţineri, şi care îşi vor exprima ideile, opiniile şi vor prelua iniţiativa. Ei sunt cei care vor reuşi, în timp ce tu vei rămâne blocată în acelaşi loc, fiind mereu fata timidă care nu are păreri şi idei.

Învaţă să te intereseze mai puţin de ce zic alţii şi nu uita că poate nu tot ce-ţi va ieşi pe gură va fi o teoremă matematică, însă ţine de tine să ştii să identici ce ar putea fi cu adevărat o inovaţie, o idee genială şi ce nu. Până atunci încearcă, nu-ţi va tăia nimeni capul.

Faci orice să te pierzi în mulţime

Din acelaşi motiv pentru care eviţi să iei cuvântul, să exprimi ceea ce gândeşti e posibil să vrei şi să te pierzi în decor. Preferi să fii o unitate dintr-o mulţime decât o persoană pe scenă, iar asta te face invizibilă. Acest lucru nu e condamnabil, şi poate fi chiar ok, dacă accepţi că, atât timp cât vei evita orice situaţie care te va pune în centrul atenţiei, vei trăi în umbră; în umbra altora, mai precis.

Fii propriul tău avocat, exprimă-te când vine vorba de ceva ce te implică şi nu lăsa pe alţii să vorbească în numele tău. Încetează să mai cauţi aprobarea tuturor, căci nu o vei primi. Acceptă că cei care nu te plac aşa cum eşti nu te-ar fi plăcut cu adevărat dacă tu te-ai fi modelat permanent după gustul lor, ci ar fi plăcut masca pe care ai fi purtat-o. Fii tu însăţi şi fă compromisuri numai pentru cei care merită, căci altfel poţi ajunge o umbră fără personalitate, sare şi piper.

 Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment