5 motive pentru care este bine să bei apă cu miere

Cu toții am auzit că un pahar de apă cu miere băut dimineața este benefic sănătății. Unii cred că ajută chiar și la pierderea în greutate. Dacă te numeri printre acele persoane sceptice față de cele mai multe lucruri, uite cele 5 motive pentru care apa caldă cu miere este perfectă pentru sănătatea ta.

1. Te ajută să slăbești.
Dacă vrei să slăbești, poți încerca să amesteci apă cu miere. Nu te mai gândi la efectele negative pe care crezi că le are zahărul din miere, deoarece acesta este chiar unul dintre atuurile sale. Știu că pare prea frumos pentru a fi adevărat, dar este. Zahărul din miere este un zahăr natural, care oferă o sursă sănătoasă de calorii. De asemenea duce la evitarea poftei pe care ai putea-o avea pentru zaharoase, precum sucuri. Sucurile acidulate sunt formate din calorii goale. Micșorând cantitatea de sucuri acidulate pe care le consumi, vei observa o pierdere în greutate. Cu toate că nu se va întâmpla totul peste noapte, e o idee benefică pe termen lung.

5-motive-pentru-care-este-bine-să-bei-apă-cu-miere2. Ajută sistemul imunitar.
Mierea are proprietăți de distrugere a bacteriilor. Dacă alegi o miere brută, organică, aceasta îți va ajuta digestia deoarece este plină de enzime, iar vitaminele și mineralele din compoziția sa vor ajuta la protecția împotriva bacteriilor. Un studiu prezentat la Conferința Societății pentru Microbiologie Generală din Marea Britanie a demonstrat că mierea Manuka poate chiar inversa rezistența bacteriilor la antibiotice. Un pahar cu apă cu miere băut în fiecare dimineață te va ajuta și în lupta împotriva radicalilor liberi răi pentru corpul și pielea ta.

3. Îmbunătățește sănătatea orală.
Dacă adaugi și puțină lămâie combinației de apă cu miere, vei reuși să-ți îmbunătățești sănătatea orală. Natura acidă a lămâii împreună proprietățile apei cu lămâie pot face să dispară respirația urât mirositoare aproape instant. Lămâia curăță gura, activând glandele salivare și distrugând bacteriile ofensive. Când este adăugată combinației de apă cu miere, ajută la eliminarea bacteriilor și alimentelor degradate care se găsesc în cavitatea bucală și gât dimineața. Respirația urât mirositoare este declanșată și de formarea unei pelicule albe pe limbă (formată din resturi alimentare și bacterii), iar sucul de apă cu miere și lămâie va scăpa efectiv de acea peliculă.

4. Stimulează energia și îmbunătățește starea de spirit.
Renunță la cafea, deoarece echipa formată din apă cu lămâie este ideală pentru stimularea energiei. Beneficiul adus nivelului de energie prin hidratare este binecunoscut. Studiile au arătat că și o deshidratare ușoară te poate face să fii letargic, somnoros și leneș. Dacă adăugăm și miere în ecuație, vei avea o sursă naturală de zaharuri și carbohidrați, reușind să obții un boost de energie. Știu că poate fi aproape imposibil să renunți la cafea, dar data viitoare când te simți amorțit după-masa încearcă să bei un pahar cu apă cu miere pentru a vedea dacă funcționează.

5. Reduce alergiile
Prin folosirea unui tip de miere brută, îți vei ajuta organismul să se aclimatizeze cu polenul din mediul înconjurător. La rândul său, acest lucru ajută la reducerea susceptibilității la alergiile provocate de mediu. Dacă poți vedea imaginea de ansamblu și să înțelegi ce fac albinele în această schemă, vei realiza că totul are sens. Apa caldă nu este esențială pentru tratarea alergiilor, dar să fii hidratat mereu este un lucru pozitiv.

TIPS – cum se face și se bea acest amestec: pe stomacul gol dimineața. Este recomandat să-l bei fără a te spăla pe dinți înainte sau a face gargară. Pentru a face amestecul ai nevoie de un pahar mare de apă caldă (nu fierbinte), în care adaugi sucul de la jumătate de lămâie și o linguriță de miere. Amestecă bine și bea repede lichidul. Nu bea cafea sau ceai cel puțin la o oră după ce ai consumat acest amestec.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment