5 motive pentru care ar trebui să dormi dezbrăcată

dormi dezbrăcată

De ce e bine să dormi dezbrăcată

V-aţi pregătit pijamalele pentru anotimpul călduros? Dacă nu, nu e motiv de îngrijorare şi nici nu trebuie să daţi fuga către şifonier sau magazine, căci se pare că e mai benefic să dormi dezbrăcată. Dacă este suficient de cald în casă, poţi începe chiar de acum, însă e mai sigur să dormi dezbracată când este cald afară atât ziua, cât şi în timpul nopţii: în zilele de vară.

Pielea ta respiră mai bine

În primul rând pentru că pielea, care, în mare parte din suprafaţă, este acoperită de haine 10-12 ore din zi primeşte un răgaz şi poate să respire. Dacă preferi hainele mulate şi care nu sunt din bumbac, acesta e un motiv în plus pentru care să dormi dezbrăcată. Pe lângă asta, părţile intime stau oricum înghesuite toată ziua, iar aerisirea lor este cât se poate de benefică, putând preveni infecţiile datorate umidităţii.

de ce sa dormi dezbrăcatăCorpul poate regla temperatura mai bine

În plus, pe timpul nopţii temperatura corpului scade, iar o pereche de pijamale prea groasă sau o pătură pot împiedica acestă scădere. În timpul somnului nivelul de cortizol creşte, iar în cazul în care corpul nu se poate răci, nivelul cortizolului rămâne crescut şi după trezire, fapt ce poate predispune la stări de anxietate şi un apetit mai mare pentru mâncăruri nesănătoase. Prin urmare, dacă dormi dezbrăcată există o şansă să şi slăbeşti, căci în timpul zilei te vei orienta către alternative sănătoase de mâncare.

Vei fi mai odihnită

Datorită faptului că temperatura corpului poate scădea mai uşor, vei avea parte de un somn mai bun şi mai odihnitor. Măcar o dată ţi s-a întâmplat să te trezeşti în mijlocul nopţii din cauză că-ţi era prea cald, nu-i aşa? Iar când somnul este întrerupt, şi calitatea lui scade.

Te poate ajuta să fii mai puţin sedentară

Dacă faci un obicei din a abandona hainele de stradă imediat ce ajungi acasă pentru a te face comodă în pijamale, e mult mai puţin probabil ca după acest moment să mai fii dispusă să ieşi din casă dupa acest moment. Dormind dezbrăcată, vei sta mai mult timp pregătită de o eventuală ieşire în oraş sau în parc, ţi nu vei fi tentată să refuzi o invitaţie doar pentru că eşti prea obosită să te îmbraci la loc. De asemenea, dimineaţa vei zăbovi mai puţin în costumaţia din timpul nopţii, dacă ea este cea a Evei.

Mai multe momente de tandreţe

Un alt lucru bun, şi evident în acelaşi timp, care se poate întâmpla dacă dormi dezbrăcată este că vei avea parte de mai multe momente intime cu cel de lângă tine. Dacă în mod normal pijamaua ar putea fi o piedică, dacă dormiţi amândoi dezbrăcaţi, anumite consecinţe devin inevitabile.

Sursă foto: wallpaperup.com

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment