5 motive incredibile să consumi cafea în fiecare zi

Cafea

Ce se întâmplă când consumi cafea zilnic?

Este imposibil să existe un adult în lumea aceasta care să nu fi încercat măcar o dată băutura aceasta magică. Este băută peste tot în lume, însă știai că există câteva motive incredibile care te pot convinge să consumi cafea în fiecare zi? Aceasta poate avea un impact pozitiv asupra creierului, pielii și corpului tău. Mai jos, ți-am pregătit motivele pentru care ar trebui să te trezești dimineața cu mirosul cafelei în nări.

1. Cafeaua este o sursă puternică de antioxidanți sănătoși.

De fapt, cafeaua are mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde și cacaua, oamenii de știință identificând aproximativ 1.000 de antioxidanți în boabele de cafea neprocesate, iar alte sute se dezvoltă în timpul procesului de prăjire. Antioxidanții luptă împotriva inflamațiilor, o cauză principală a multor afecțiuni cronice, inclusiv artrita, ateroscleroza și multe tipuri de cancer.

2. Cafeina oferă un impuls de memorie pe termen scurt.

În momentul în care un grup de voluntari a primit o doză de 100 miligrame de cafeină, aproximativ la fel de mult cât este conținut într-o singură ceașcă de cafea, cercetătorii austrieci au identificat o creștere în activitatea creierului voluntarilor. Abilitățile de memorie și timpii de reacție ai voluntarilor care au consumat cafeină au fost îmbunătățiți în comparație cu grupul care primise medicament placebo și care nu a prezentat nicio creștere a activității cerebrale. Dacă vrei să oferi un impuls memoriei pe termen scurt, te poți baza pe ajutorul unei cafetiere. Iar pentru că vrem să îți ușurăm procesul de căutare, poți cumpăra cafetierele de aici.

3. Cafeaua este sănătoasă pentru inima ta.

Un studiu olandez, care a analizat datele de la mai mult de 37.000 de persoane, pe o perioadă de 13 ani, a constatat că băutorii moderați de cafea (între 2 și 4 căni pe zi) au avut un risc de 20% mai mic de apariție a bolilor de inimă, comparativ cu persoanele care beau prea multă sau prea puțină cafea, precum și persoanele care nu consumă deloc. Există unele dovezi care atestă faptul că această licoare magică poate stimula sănătatea inimii, prin protejarea împotriva daunelor arteriale cauzate de inflamație.

4. Cafeaua este perfectă pentru ficat (mai ales dacă bei alcool).

Studiile făcute până în prezent au confirmat faptul că unul dintre beneficiile consumului de cafea este prevenirea cu 20% a dezvoltării cirozei hepatice. Aceasata este o boală autoimună, cauzată de consumul excesiv e alcool, care ar putea duce la insuficiența hepatică și cancer.

5. Cafeaua te poate face mai fericit.

Un studiu realizat de Institutul Național de Sănătate din Statele Unite a constatat că persoanele care beau patru sau mai multe căni de cafea au fost cu aproximativ 10% mai puțin deprimați decât cei care nu au băut vreodată cafea. Și se pare că nu este din cauza nivelului ridicat de cafeină, deoarece și Cola oferă cofeină, dar este legată de depresie. Autorul studiului, Honglei Chen, a declarat că motivul pentru care cafeaua te face să te simți mai bine este datorită antioxidanților. Iar aici poți găsi câteva aparate, care-ți ușurează drumul către fericire, preparând cafeaua în locul tău.

Te-am convins să consumi cafea în fiecare zi?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment