5 metode simple să-ți amintești tot ce înveți

Cum să-ți amintești toate detaliile

În fiecare zi, numărul lucrurilor pe care trebuie să ți le amintești este destul de mare, de la unde ți-ai parcat mașina la parola de Facebook și multe altele. Așa că,

1. Creează un spațiu al memoriei

Această tehnică se bazează pe ideea că amintirile noastre spațiale sunt mult mai puternice decât amintirile noastre pentru anumite cuvinte sau obiecte. Îți poți aminti mult mai ușor, de exemplu, unde ții în casă decorațiunile de Crăciun. Și poți aplica această abilitate înăscută și pentru lucruri mai greu de reținut, cum ar fi lista de cumpărături. Să spunem că adaugi pe lista ta mere și lapte. Îți poți crea în mintea ta câte o scenă pentru fiecare element. În camera de zi, îți poți imagina copiii care mănâncă mere, iar în bucătărie, îl vezi pe unul dintre copii cum te trage de pantaloni, pentru că vrea lapte cu cacao.

2. Creează o scenă

Ne formăm amintirile vizuale așa cu un aparat foto înregistrează o imagine. Ceea ce vedem devine imprimat, ca un fel de fotografie, într-un set specific de celule din creier. Acest proces se numește codificare, iar motivul pentru care uităm unde ne punem cheile, portofelul sau telefonul atât de des se datorează faptului că păstrăm multe versiuni similare ale acestor amintiri. Data viitoare când îți lași cheile undeva, încearcă să creezi o scenă precisă în cap. Le-ai pus pe o suprafață din lemn / oțel / beton, roșie / albastră, etc.

cum-sa-inveti-mai-usor3. Stabilește o conexiune emoțională

Atunci când creem o conexiune cu un obiect sau loc, putem să ne amintim mai ușor detalii despre acesta. Oamenii își aduc aminte, de exemplu, mai bine detaliile unei fotografii decât culorile unor pătrate. Oamenii conectează mai ușor fotografiile cu propriile lor sentimente sau amintiri.

4. Apelează la mnemotehnică

Dacă încerci să îți aduci aminte cuvinte într-o anumită ordine, încearcă să formezi un cuvânt din primele litere ale fiecărui cuvânt. Un exemplu concret este ROGVAIV. Mnemotehnica nu este un instrument de învățare propriu-zis, ci te ajută să îți amintești mai ușor ce ai învățat.

5. Corelează lucrurile noi cu cele vechi

O persoană căreia i s-a spus să-și amintească un brutar a reținut mai mult timp această informație decât o persoană care a încercat să-și amintească un individ cu numele de familie Brutaru. Acest lucru se întâmplă pentru că numele Brutaru nu înseamnă, de fapt, nimic pentru tine. Dar substantivul comun brutar este bazat pe alte conexiuni. Brutarii poartă bonete albe și au făină pe mâini. Astfel, conexiunile sunt mult mai ușor de reținut, pe o perioadă lungă de timp.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment