5 locuri pentru vacanta de toamna – Unde te poti duce in vacanta in aceasta toamna

5 locuri pentru vacanta de toamna – Unde te poti duce in vacanta in aceasta toamna

Fiecare anotimp are farmecul lui. Daca vara ne indeamna la vacante relaxante pe malul marii, toamna ne ofera atmosfera ideala pentru plimbari. Iata cateva dintre cele mai frumoase destinatii, unde va puteti petrece vacanta de toamna:

1. Paris – Franta
Parisul este un oras fascinant, indiferent de anotimp, insa toamna orasul capata o luminozitate aparte. In timpul toamnei, temperaturile din termometre nu depasesc 24-25 de grade, astfel te poti bucura din plin de o vizita la Catedrala Notre-Damme, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre,de numeroasele parcuri sau de o plimbare romantica pe malul Senei.

Incepand cu luna septembrie, Parisul este gazda foarte multor evenimente:

Toamna debuteaza cu festivalurile de moda, Pret a porter si Paris Fashion Week, iar din luna octombrie amintim de: Sarbatoarea vinurilor si a strugurilor, din cartierul Montmartre, si Salonul ciocolatei, unde maestrii ciocolateriei se intrec in creatii.

2. Bruges – Belgia
Orasul Bruges sau Venetia Nordului, cum mai este numit, datorita canalelor sale, este cel mai bine conservat oras medieval din Europa.
Bruges este fila de poveste a Belgiei, o impletitura intre vechi si nou, care te surprinde la tot pasul.
Daca ajungi in Bruges, dupa ce vizitezi atractiile principale ale orasului si faci o plimbare cu barca pe canale, nu ezita sa incerci varietatea de beri, ce se produc in oras. Bruges poate fi o experienta delicioasa daca inerci numeroasele  sortimente de ciocolata sau desertul traditional, gauffre.

3. Munchen – Germania
In Munchen, toamna aduce odata cu ea celebrul festival de bere, Oktoberfest. Organizat anual, de la jumatatea lunii septembrie pana in prima duminica din luna octombrie, festivalul atrage peste sase milioane de vizitatori din toate colturile lumii. Ceremonii si parade, 13 corturi de bere, carnati, muzica buna, caruri cu bere, 16 zile de celebrare a berii si multa distractie, sunt doar cateva din cuvintele cheie ale festivalului.

4. Florenta – Italia
Florenta, capitala regiunii Toscana, este o capodopera a perioadei renascentiste. Frumusetea peisajelor, numeroasele muzee, arhitectura, pietele, monumentele pline de eleganta, dar si vinurile si bucataria traditionala, fac din Florenta una din cele mai frumoase si cautate destinatii a regiunii Toscana.

5. Manchester – Anglia
Manchester este un important centru industrial, comercial si cultural. Cunoscut pentru influenta sa in industria muzicala si sport, Manchester este considerat capitala nordului Angliei. Ca destinatie turistica, este un oras vibrant, la moda, care adaposteste numeroase cluburi, baruri si cafenele. Daca ajungi in Manchester merita sa vezi: Castlefield Urban Heritage Park, Albert Square, Catedrala Manchester, Muzeul de Transport, Muzeul Stiintei si industriei  sau Piccadilly Gardens.

Indiferent de ce iti doresti, toamna iti ofera numeroase posibilitati de a calatori, la preturi mici.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment