4 motive să renunți imediat la zahăr

Zahăr

De ce ar trebui să renunți la consumul de zahăr

Efectele nocive ale zahărului sunt mai complexe decât caloriile goale. Zahărul este atât de nesănătos, încât probabil este cel mai rău ingredient din dieta modernă. Ceea ce vei experimenta atunci când renunți la consumul de zahăr depinde de cantitatea obișnuită de zahăr pe care o consumi zilnic, cei care mănâncă mult zahăr prezentând simptome ca anxietatea, neliniștea și chiar depresia. Însă iată care sunt cele 4 motive pentru care are trebui să renunți imediat la zahăr, ca și cum viața ta ar depinde de acest lucru. Chiar depinde.

1. Zahărul te îngrașă

O dietă care include zahăr – cu un nivel ridicat de fructoză, în mod special – te va face să mănânci mai mult. Acesta nu este singurul motiv pentru care zahărul te face să te îngrași. Zahărul forțează pancreasul să producă mai multă insulină, alți hormoni fiind neglijați, precum cei care reglează greutatea, stresul, digestia și metabolismul. De asemenea, atunci când organismul este stresat, produce cortizol, care semnalizează metabolismul să intre într-o stare de conservare.

Este important să citești eticheta de fiecare dată când faci cumpărături și să alegi produsele fără zahăr, iar dacă te-ai hotărât să scapi de kilogramele în plus și să începi un stil de viață sănătos, îți recomandăm să începi să consumi tărâțe de grâu.

3. Zahărul îți dezactivează sistemul imunitar

Consumul ridicat al alimentelor care conțin zahăr dezactivează celulele din sânge ce sunt responsabile de lupta împotriva infecțiilor bacteriene. Acest efect poate dura de la câteva ore până la o zi întreagă, în funcție de cât consumi. Dacă te îmbolnăvești des în sezonul rece sau al gripei, adu-ți aminte că o singură doză de suc este suficientă pentru a-ți opri sistemul imunitar pentru o oră sau chiar mai mult.

Zahăr2. Zahărul îngreunează activitatea mentală

Claritatea mentală obținută atunci când renunți la zahăr este datorată mai multor factori. Atunci când nivelul zahărului în sânge este sănătos, nu te simți somnoros toată ziua, iar creierul funcționează mai bine. Cantitățile abundente de fructoză, ca cele provenite din mâncărurile care conțin fructoză din sirop de porumb (sucurile, de exemplu), afectează ficatul și pancreasul. Aceste două organe vor trebui să muncească mai mult pentru a gestiona zahărul rău și scoaterea lui din fluxul sanguin. Din această cauză, vor fi epuizate resursele de energie, care ar fi fost folosite în mod normal pentru descompunerea grăsimii și transformării acesteia în energie, precum și sintetizarea hormonilor (alții decât insulina). Acest proces are ca rezultat o combinație imprevizibilă de anxietate, oboseală, greutate sau balonare, precum și încetinirea metabolismului.

4. Consumul de zahăr provoacă boli cardiovasculare

Zahărul nu crește doar grăsimea din jurul taliei și din ficat. Prin dezechilibrarea metabolismului și nivelurilor hormonilor (în special cel al insulinei), zahărul duce la creșterea nivelului de lipide prezente în sânge. Consumul ridicat de zaharuri este cunoscut drept o cauză importantă a tensiunii arteriale mari. Pe lângă aceasta, inima ta trebuie să se lupte și împotriva creșterii colesterolului și trigliceridelor din sânge.

Acum te-ai convins de ce trebuie să renunți la zahăr?

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment