3 motive să faci Crăciunul în Laponia

Laponia

Te-ai gândit vreodată să faci Crăciunul în Laponia? Ai nenumărate motive pentru care poți alege să-ți petreci vacanța în Laponia, de la casa lui Moș Crăciun până la plimbări cu sania trasă de reni. Iată de ce Laponia ar trebui să se regăsească pe lista ta de locuri în care să-ți petreci concediul iarna!

De ce ar trebui să îți petreci Crăciunul în Laponia?

Laponia este cea mai nordică regiune din Finlanda, respectiv Europa, unde se întâmplă toate lucrurile magice pe care le-ai văzut în filme sau pe care ți le-ai imaginat. Deși este o regiune foarte rece, există locuri uimitoare de vizitat pentru oricine. Fie că ești un fotograf profesionist sau doar un turist ocazional, vei aprecia frumusețea locurilor pe care le oferă Laponia.

În plus, există foarte puțină poluare în mediul din Laponia, ceea ce înseamnă că, în timpul nopții, cerul este senin și poți vedea foarte multe stele. Mai important decât atât, luminile nordice reprezintă un adevărat spectacol de lumini, care este unul dintre cele mai impresionante lucruri pe care le vei vedea vreodată. Iar dacă te duci în Laponia în timpul Crăciunului, experiența ta va fi una și mai frumoasă. Se spune că Moș Crăciun și renii săi zburători trăiesc în Laponia. Prin urmare, dacă vrei să descoperi o locație unică în care să poți călători în vacanța de Crăciun, ia în considerare o plecare în Laponia.

1. Te poți întâlni cu Moș Crăciun

Laponia are toate ingredientele pentru rețeta Crăciunului: zăpadă, piețe de Crăciun, elfi, Rudolph. Însă întâlnirea pe care și-o dorește toată lumea este cea cu Moș Crăciun. Poți vizita și Santa Park, o peșteră care este casa subterană secretă a lui Moș Crăciun și a ajutoarelor sale. Cei mici se pot înscrie la Școala pentru Elfi sau o pot ajuta pe doamna Crăciun să decoreze turta dulce în bucătărie. Iar punctul culminant este reprezentat de întâlnirea cu Moș Crăciun.

2. Poți vedea luminile nordice 

Cine nu ar vrea să bifeze una dintre cele șapte minuni ale naturii pe lista sa? Din fericire, șansele sunt mari să vezi Aurora Borealis atunci când mergi în Finlanda. Datorită faptului că Laponia este departe în nord, spectacolul impresionant de lumini își face apariția în mod regulat între decembrie și martie.

3. Te poți plimba cu sania trasă de reni

Te poți bucura de o plimbare lentă prin natură, într-o sanie trasă de reni. Vei avea o multitudine de șanse să surprinzi peisajul înconjurător și să faci poze cu ajutoarele lui Moș Crăciun.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment