15 lucruri care înfundă toaleta. Nu le mai arunca!

toaleta

În orice toaletă decentă, în care intrăm, vom regăsi un semn, o foaie, o atenționare care spune să nu aruncăm nimic în toaletă, în afară, desigur, de ce este voie și ne putem da singuri seama, care sunt acele lucruri care sunt binevenite în vasul de toaletă. Eu am făcut chiar și o listă cu 15 lucruri pe care nu ar trebui să le arunci în toaletă.

De ce nu e bine să aruncăm diverse lucruri în toaletă?

Simplu! Există riscul ca vasul de toaletă să se înfunde și aceasta să nu mai poată funcționa așa cum trebuie. Chiar mai rău, aceasta poate refula. Și nu, nu este deloc în regulă să se întâmple una ca asta. Nici pentru tine, ca utilizator al acesteia și, cu siguranță, nici pentru cei care trebuie să curețe toaleta.

1. Absorbantele. În niciun caz să nu arunci în vasul de toaletă absorbante sau tampoane. Acestea nu se vor duce o dată ce tragi apa și, în cazul în care vor reuși să treacă acest pas important, cu siguranță vor înfunda toaleta. Acestea oricum sunt voluminoase, însă, o dată ce intră în contact cu lichid, aici fiind vorba de apă, se vor umfla și vor crește și mai mult în volum.

2. Părul din perie. Noi, femeile, reușim să strângem o cantitate mare de păr în periile pe care le folosim pentru a ne aranja părul. Trebuie să știți că deși ele reușesc să treacă de momentul în care trageți apa, acesta va rămâne pe țevile de canalizare și cu timpul, cu cât de des veți arunca părul, cu atât mai repede veți observa că toaleta nu mai funcționează bine. Această situație o veți întâmpina și dacă aruncați părul în chiuvetă.

3. Bețișoare de urechi, cel mai des utilizate și aruncate în vasul de toaletă. Asta pentru că cel mai des le utilizăm în baie, unde se află și wc-ul, și majoritatea persoanelor nu au un coș de gunoi în baie.

4. Dischetele demachiante, la fel, nu ar trebui aruncate, deoarece acestea nu se dizolvă și există riscul să rămână undeva pe țevile de canalizare.

5. Medicamente. Deși acestea se dizolvă în apă, trebuie să știți că procesul de epurare nu reușește să separe partea chimică și apa care ajunge în sol și la animale, deci și la noi, încă are un conținut mare de medicament.

6. Plasturii. Da, cei pe care îi aplicăm când avem o problemă, ne lovim la deget, pantofii ne provoacă bătături, etc. Acești plasturi, sunt concepuți din plastic. Plasticul care nu se dizolvă și, cel mai sigur vei reuși să înfunzi toaleta, așa că mai bine folosește coșul de gunoi.

7. Mucuri de țigară. Am văzut foarte multe mucuri de țigară în toaletele publice și, nu înțeleg logica oamenilor. Nu înțeleg de ce fumează în toaletă și de ce nu aruncă resturile acolo unde le este locul. Mucurile de țigară, deși sunt mici, nu se duc foarte ușor cu apa și conțin foarte multe chimicale, așa că trebuie să vă gândiți de două ori înainte să faceți acest pas.

8. Ață dentară. La fel ca bețișoarele de urechi și dischetele demachiante, ața dentară este folosită cel mai des în baie și, după utilizare, este aruncată în vasul de toaletă. Aceasta nu își are locul acolo. Nu este biodegradabilă și cu siguranță nu este benefică țevilor de canalizare.

9. Nisipul din litiera pisicii. Pentru unii poate sună ciudat, însă, există persoane care fac asta. Probabil pentru că drumul până la locul unde acesta trebuie aruncat, este foarte departe? Nu știu, însă, aceste persoane trebuie să afle că nisipul care se află în litieră, nu se duce foarte ușor pe canalizare și cu siguranță își vor strica wc-ul.

10. Ulei și grăsime. Nu aruncați uleiul cu care ați gătit, sau resturi de mâncare grasă. Grăsimea, deși se duce pe țeavă, se va depune acolo și, cu timpul va bloca apa care trebuie să meargă în sistemul de canalizare. Neplăcut, credeți-mă.

11. Scutece. La fel ca și tampoanele și absornantele, din cauza volumului și a modului în care sunt concepute, vor înfunda toaleta.

12. Mâncare. Resturile de mâncare nu au ce căuta în toaletă. Deși sunt biodegradabile, conțin grăsimi și acestea, la fel cum am menționat mai sus, se vor depune pe țevi.

13. Cartonul rolei de hârtie igienică. Deși, sunt branduri care spun că este în regulă să o faci, evită asta. Cartonul, deși este biodegradabil și reușește, în timp să se dizolve, nu o va face la fel de rapid precum hârtia. Există riscul să se blocheze undeva, pe drum, spre canalizare și astfel se va bloca și toaleta.

14. Șervețele umede. Nici cele pentru copii, nici cele demachiante, de niciun fel. Acestea trec foarte greu de sistemul de epurare, astfel că îngreunează procesul și se vor cheltui mult mai mulți bani pentru asta.

15. Prezervative. Plastic, deci NU. Nici acestea nu au ce căuta în vasul de toaletă, ci locul lor este în coșul de gunoi.

Așadar, în afară de nevoile noastre și hârtia igieniă, nimic altceva nu are ce căuta într-un vas de toaletă. Acest lucru este valabil atât pentru toaletele personale cât și pentru cele publice.

Foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment