11 lucruri pe care trebuie să le arunci din baie imediat

baie

Baia este un loc special, pentru mulți dintre noi, este locul în care ne relaxăm sub un duș fierbinte sau o baie cu uleiuri esențiale. Cu toate acestea, la fel ca în oricare cameră, tindem să strângem lucruri de care nu avem neapărat nevoie. Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le arunci din baie imediat, pentru a crea, din nou, un spațiu relaxant și frumos.

Păstrăm atât în baie, cât și în alte camere tot felul de lucuri, unele utile, altele nu. Acestea ocupă spațiu în casa noastră, pe care l-am putea folosi, altfel, mult mai benefic pentru noi. Pe lângă asta, o cameră aerisită, curată și bine organizată, este mult mai sănătoasă și ne oferă confortul de care noi avem nevoie.

Baia trebuie să fie curată, primitoare, bine iluminată și desigur, bine organizată.

Pentru asta, iată mai jos 11 lucruri pe care trebuie să arunci din baie imediat:

1. Buretele de baie. Nu, nu trebuie doar să scapi de el și gata. Trebuie doar să ai grijă să-l schimbi o dată pe lună, pentru că acesta este locul potrivit unde bacteriile se simt ca acasă. Tocmai de aceea trebuie să ai grijă să-l schimbi și cât îl ai în baie, pune-l într-un loc uscat, să nu fie mereu umed.

2. Pastilele, mai ales antibioticele, nu trebuie să stea în baie. Baia este un spațiu umed, unde temperatura diferă de la perioadă la perioadă, iar pastilele nu pot fi păstrate în astfel de spații.

3. Cutii de cosmetice goale. Nu le mai păstra, nu le folosești, doar te minți că le vei folosi pentru a le păstra. Acestea trebuie să meargă acolo unde este nevoie, în coșul de gunoi.

4. Absorbante vechi. Dacă ai așa ceva în baie, și știu sigur că poate fi posibil să ai, e cazul să scapi de ele, pentru că nu le vei putea folosi dacă au depășit un an de când așteaptă. Ele doar ocupă spațiu.

5. Aparate de ras vechi. Pentru că toți obișnuim să le păstrăm după ce le utilizăm, ca nu cumva să facem risipă. Dar mai bine facem loc, pentru altele noi și igienice. Nu este deloc igienic să folosim aparatul de ras de mai multe ori, mai ales dacă a stat într-un mediu umed unde se pot strânge bacterii.

6. Loțiuni cu protecție solară pe care le păstrăm pentru vacanța viitoare, deși s-ar putea ca până atunci să expire. Nu le mai păstra. Mai ales dacă mai ai o cantitate foarte mică. Spațiul respectiv îl poți utiliza pentru altceva.

7. Periuțele de dinți. La fel ca burete de baie, acestea trebuie schimbate des, pentru că, datorită aburului, umidității crescute din baie, acestea pot depozita bacterii.

8. Produsele de curățenie. Acestea sunt toxice și dacă le păstrezi acolo unde tu stai în cadă minute în șir și inhalezi aburul care se formează, posibil să respiri și astfel de substanțe. Încearcă să le găsești alt loc, mult mai potrivit.

9. Parfumurile. Acestea și vor pierde din componență dacă sunt depozitate în baie, tot din cauza aburului și a schimbărilor de temperatură.

10. Accesorii inutile, cum ar fi coșuri de răchită, cutii din plastic, lumânări parfumate. Dacă nu le folosești des, nu ai de ce să le păstrezi și să ai baia aglomerată. Poate, totuși, îți vor fi de folos în altă cameră.

11. Produse cosmetice. Da, nu mai păstra acele produse pe care le-ai primit cadou dar nu le folosești. Dacă nu le-ai folosit până acum, cu siguranță nu o vei face niciodată. Oferă-le cadou. Vor bucura pe altcineva și tu te vei bucura de spațiul liber din baie.

Sursă foto: Pixabay

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment