10 secrete pe care mama ta nu ți le-a spus

Te-ai întrebat vreodată dacă mama ta a păstrat secrete față de tine? Sunt anumite lucruri pe care nu ți le-a spus niciodată, pe care probabil că le-ai observat odată cu trecerea timpului. Sacrificiile pe care le-a făcut, durerile pe care le-a îndurat au făcut-o doar să prindă curaj și să meargă mai departe. Știi prea bine că ar face asta din nou, dacă ar fi nevoită. Uite care sunt lucrurile pentru care ar trebui să-ți exprimi recunoștința:

1. Ai făcut-o să plângă de nenumărate ori
Ai făcut-o să plângă când a aflat că era însărcinată. A plâns și când ți-a dat mâncare. A plâns prima oară când te-a ținut în brațe…de fericire. A plâns pentru că era speriată. A plâns din cauza nenumăratelor nopți fără somn. A plâns de fiecare dată când ai plâns și tu.

2. Voia ultima prăjitură
Dar când a văzut cum priveai cu ochii aceia mari și înfometați, nu a putut să te refuze. Pentru că oricând ești fericit, mama ta este fericită.

3. A durut-o
A durut-o de fiecare dată când o trăgeai de păr, când te alăpta și o mușcai. A durut-o când o loveai cu mâinile și cu picioarele în pântece. A durut-o timp de 9 luni cât a durat sarcina și a durut-o și mai mult când te-a născut. Dar nu ți-a spus niciodată aceste lucruri, pentru că voia ca tu să fii fericit.

coolwallpapers.org

4. I-a fost frică necontenit
Chiar din momentul în care te-ai născut, mama ta a făcut totul în puterea ei pentru a te proteja. Ea a devenit femeia care își refuza prietenii atunci când voiau să te țină în brațe, deoarece credea că nimeni din lumea asta nu putea să te țină mai sigur în brațe decât ea. A stat cu inima la gură atunci când ai făcut primii pași. A rămas trează toată noaptea, doar pentru a fi sigură că ai ajuns în siguranță acasă și tot ea te-a trezit de dimineață ca să mergi la școală. De fiecare dată când ai avut nevoie de ajutor, a fost prima care ți l-a acordat. Iar când ai fost bolnav, a rămas cu tine acasă pentru a te îngriji. Mama face tot posibilul să te protejeze.

5. Știe că nu este perfectă
Își cunoaște toate defectele și, uneori, se urăște pentru ele. Dar cele mai dificile momente vin atunci când este vorba despre tine. Ea a vrut să fie mama perfectă și să nu greșească niciodată, însă este omenesc să greșești, ceea ce i s-a întâmplat câteodată. Încă încearcă să se ierte pentru greșelile făcute. Își dorește din toată inima să se întoarcă în timp să repare aceste greșeli, însă nu poate. Așa că fii bun cu mama ta și fă-o să realizeze că apreciezi încercările ei.

6. Te privea în timp ce dormeai
La un moment dat, ea a stat toată noaptea lângă tine, uitându-se cum dormi. Atunci când nu puteai ațipi, îți cânta un cântec. Chiar dacă ea era obosită, a rămas să se asigure că ai adormit. După ce ai reușit, ea a mai rămas puțin, doar pentru a se uita la tine. Se bucura de liniște, privind cum expresiile feței tale transmiteau iubire.

7. A avut grijă de tine mai mult de câteva luni
A învățat cum să te țină în timp ce făcea curățenie, gătea, curăța masa și spăla vasele. Te-a ținut cu grijă tot timpul, chiar și când dormeai. Brațele îi erau obosite, spatele o durea. Corpul ei a trecut prin multe schimbări, doar pentru tine. Însă când ai venit pe lumea aceasta, a știut că totul a meritat. Când te-a ținut în brate, oboseala a dispărut, făcând loc fericirii.

8. A fost supărată atunci când plângeai
Nu o durea nimic mai tare decât momentele când plângeai. A încercat să te facă fericit din nou, iar când nici asta nu funcționa, supărarea nu îi putea fi atenuată de nimic.

9. Ai fost mereu pe primul loc
Nu a mâncat o zi întreagă. Nu a avut timp să facă duș două zile la rând. A dormit doar 5 ore în ultimele două zile. Mereu te-a pus pe primul loc. Când a ajuns acasă de la muncă, adormită, a avut mai întâi grijă de tine. Când ți-a fost foame, ți-a gătit. Când ai fost trist, a vorbit cu tine. Mama ta a făcut totul în puterea ei pentru fericirea ta și întotdeauna te-a ales pe tine înaintea ei.

10. Ar face totul din nou
Cea mai grea meserie din lume este cea de mamă. Plângi, te doare, încerci, dai greș, muncești și înveți. Dar simți mai multă bucurie decât ai fi crezut că e posibil. Bucuria pe care o simți când îți vezi copilul fericit este mai importantă decât orice. În ciuda tuturor durerilor, nopților nedormite și dimineților timpurii, mama ar face toate lucrurile din nou, doar pentru tine.

Sursă foto: Bianca Balti

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

1 Comment

  1. Reply
    alaskian

    referitor la punctul 10: mama mea are 4 copii, de acum toti adulti, si a zis ca ne iubeste foarte mult pe toti si a fost multumita mereu sa vada ca nu suntem genul de copii rasfatati care urlam cand vrem ceva, era multumita cand intelegeam ca nu putem avea tot ce vrem si era foarte multumita sa auda la la lumea din jur cu suntem 4 copii foarte bine educati. in acelasi timp mi-a zis ca daca s-ar putea intoarce in timp…nu ar mai vrea sa aiba vreun copil pentru ca toata viata nu a fost decat mama si nimic altceva. deci…punctul 10 nu cred ca se aplica mereu.

Leave Your Comment