10 remedii naturale pentru durerile de stomac

dureri de stomac
Tu ce faci când te doare stomacul? Deși nu ne dorim să avem parte de această durere, ea există și de cele mai multe ori ne afectează. Ce zici de 10 remedii naturale pentru durerile de stomac care nu-ți dau pace?
Acest tip de durere poate avea cauze diferite. De la infectarea cu anumite bacterii, virusuri și boli, până la stres, alimentație nepotrivită și medicamente.
Enterocolita este una din bolile care ne dau viața peste cap pentru câteva zile. Aceasta provoacă dureri mari de stomac dar și diaree care duce la deshidratare.

Este foarte important să știi cum să tratezi aceste dureri pentru a evita ca nu cumva să te îmbolnăvești de altceva.

1. Masaj abdominal

Poate nu te-ai fi gândit la asta, dar încearcă. Vei observa că te vei simți mult mai bine. Dacă durerile tale de stomac sunt cauzate de constipație sau balonare, masajul ajută foarte mult. Mușchii abdominali se vor relaxa și astfel durerea începe să dispară.

2. Shot cu oțet de mere

Oțetul de mere este foarte bun atunci când vine vorba de digestia noastră. Ajută și echilibrează aciditatea stomacului nostru. Aciditate de care avem nevoie pentru ca stomacul să distrugă alimentele pe care le consumăm.
Adaugă o lingură de oțet de mere într-o cană și dă-o pe gât. Dacă durerile tale provin din cauza unor alimente nedigerate sau a unui nivel de aciditate sub limită, vei observa îmbunătățiri imediat după ce ai băut oțetul.

3. Respiră conștient timp de 5 minute

Dacă durerile de stomac sunt cauzate de stres și o perioadă aglomerată din viața ta, ia-ți câteva minute și respiră conștient fără să te gândești la nimic altceva. Toți mușchii corpului se vor relaxa inclusiv cei ai stomacului tău.

4. Bea apă multă

Am menționat și mai sus că durerile pot fi cauzate de constipație. Pentru a trata această problemă sau pentru a o evita, consumă apă. Deshidratarea este o problemă care trebuie luată în serios. Aceasta poate provoca dureri de stomac dar și migrene puternice.

5. Consumă ghimbir

Dacă ai dureri de stomac și ai la îndemână o bucată  de ghimbir, mănânc-o! Chiar și așa, simplă, fără miere, fără apă sau ceai.
Ghimbirul este cunoscut ca fiind un foarte bun antiinflamator. Așa cum iei medicamente pentru anumite dureri, de ce nu ai încerca și acest aliment?

6. Suc de Aloe Vera

Acest suc este minunat când vine vorba de tratarea anumitor probleme digestive. Conține atât de multe vitamine încât corpul tău îți va spune ”mulțumesc” ori de câte ori consumi un pahar de suc verde. Ajută foarte mult digestia, de aceea este recomandat și în cazul durerilor de stomac.

7. Ceai de lămâie

Ceaiul de lămâie cu miere poate fi un tratament ieftin și delicios. Dacă vrei să eviți medicamentele și durerile care nu sunt atât de puternice, lămâia te poate ajuta.

8. Odihnește-te cât de mult poți

Dacă durerile de stomac nu te lasă, încearcă odihna. Poate acestea sunt cauzate de agitația continuă în care te afli și astfel odihnindu-te, poți scăpa de ele. Indiferent de cauză, durerile sunt destul de obositoare și frustrante. Nu vei avea energie și chef să te ocupi de altceva.

9. Supa de oase

Supa de oase este bogată în gelatină și colagen. Ambele sunt cunoscute pentru faptul că refac celulele în mod rapid. Așa că dacă ai trecut printr-o perioadă în care stomacul tău a avut de suferit, trebuie să consumi supă de oase.

10. Ulei esential de mentă

Pe acesta nu trebuie să-l bei sau să-l mănânci. Aplică-l pe stomac și masează de zor până intră în piele. Dacă uleiurile esențiale sunt cunoscute în tratarea anumitor probleme de sănătate, de ce nu ar fi potrivite și în tratarea durerilor de stomac?
Menta este recomandată în tratarea diareei. Dacă durerile tale sunt cauzate de aceasta, poți încerca pe lângă uleiul esential de mentă și ceaiul de mentă.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment