10 remedii naturale pentru diaree care funcționează rapid

diaree
Tuturor ne este teamă de această problemă foarte incomodă pe care nu ne-o dorim în viața noastră. Cu toate astea există posibilitatea să apară fix în momentele importante. Dacă se întâmplă asta, iată 10 remedii naturale pentru diaree care funcționează rapid.
Diareea reprezintă boala caracterizată prin cel puțin trei mișcări intestinale lichide în fiecare zi. De regulă, aceasta durează cam două zile și poate duce la deshidratare. De aceea este recomandat să bei apă, chiar dacă ți se pare imposibil.
Cauzele acestei probleme pot fi multe. Cea mai des întâlnită este infectarea intestinelor cu un virus. Însă diareea mai poate apărea și din cauza unor bacterii sau a bolii numită gastroenterocolită.

Cum poți trata diareea rapid?

1. Supă de oase sau de legume

Dacă simți că stomacul tău o ia razna, fă-ți repede o supă de legume sau de oase și bea doar lichidul. Aceasta conține foarte mulți nutrienți care te vor ajuta să nu te deshidratezi, dar și să-ți reglezi scaunul.
Supa de oase conține foarte mult colagen și gelatină. Ambele ajută celulele corpului să se refacă rapid.

2. Relaxarea

Deși nu te-ai fi gândit niciodată, relaxarea te ajută foarte mult într-o astfel de situație. Oricât de incomodă este problema, încearcă să nu te stresezi și să-ți ocupi timpul cu altceva astfel să nu te gândești excesiv la ceea ce întâmpini.
Stresul reprezintă o posibilă cauză pentru diareea cu care te confrunți.

3. Ceaiuri de plante

Ceaiurile sunt cunoscute ca fiind bune în tratarea multor probleme de sănătate. Ele calmează și de multe ori chiar tratează boala. Trebuie doar să știi ce tip de ceai să consumi și în ce cantitate.
Pentru a trata diareea, încearcă ceaiul de mentă sau scorțișoară. Dacă vrei, le poți combina într-o singură cană.

4. Adoptă o dietă simplă

Dieta BRAT este cunoscută pentru efectele rapide pe care le are asupra corpului. Nu doar că pierzi kilograme, însă te ajută în tratarea problemelor digestive. Această dietă constă în eliminarea multor alimente și păstrarea bananelor, orezului, merelor și pâinea prăjită. Atât ai voie să mănânci. Aceste alimente te vor ajuta să-ți refaci stomacul.

5. Suc de Aloe Vera

Sucul de aloe vera este o altă băutură minune atunci când vine vorba de tratarea acestei probleme incomode. Dacă nu îți place sucul, poți prepara un ceai delicios pe care să-l bei rece.

6. Fii prieten cu probioticele

Probioticele sunt bacterii benefice corpului nostru și pot fi introduse în corpul nostru prin administrarea suplimentelor sau prin consumarea de alimente fermentate. Chefirul, murăturile și brânza cu mucegai sunt alimente care te pot ajuta să menții sănătatea stomacului tău.

7. Evită lactatele, grăsimea și zahărul

În zilele în care diareea te deranjează, evită să mănânci dulciuri, lactate și carne grasă. Acestea nu fac altceva decât să agraveze situația și să te facă să te simți mai rău.
Dacă le-ai scos din alimentație și diareea a trecut, nu te gândi să le reintroduci în mesele tale.

8. Lutul de bentoină

Lutul de bentoină trebuie utilizat cu prudență deoarece poate duce la deshidratare. Acesta ajută la eliminarea toxinelor rele din intestin și poate trata imediat diareea sau orice altă problemă de ordin digestiv.

9. Adaugă fibrele în alimentație

După ce ai depășit situația neplăcută, încearcă să te hrănești consumând alimente cât mai sănătoase. Fibrele ajută stomacul să se refacă rapid. Le vei găsi în salate, legume verzi, migdale și nucă de cocos.

10. Fă-te prieten cu enzimele

Enzimele trebuie să-ți devină prietene bune, imediat după o criză de diaree. Acestea sunt foarte bune pentru a trata durerile de stomac pe care le ai într-o astfel de situație cînd stomacul se contractă des.

De profesie cat lover, însă în timpul liber încerc să pun punctul pe I. Consider că talentul constă în experiență și determinare. Așa că încerc în fiecare zi să imortalizez o poveste într-o imagine și într-un punct de vedere personal.

Leave Your Comment