10 plante miraculoase pentru frumusețea pielii tale

10 plante miraculoase pentru frumusețea pielii tale

Plantele sunt folosite de mii de ani pentru tratarea unor boli, dar și pentru înfrumusețare, motiv pentru care ți-am pregătit câteva informații despre întrebuințarea a 10 plante.

Se recomandă să folosiți aceste plante sub formă de infuzie (o lingură de plante la 250 ml apă fiartă), se lasă infuzia aproximativ 10 minute, apoi se strecoară plantele și se lasă la răcit. Cu ajutorul unei dischete demachiante, se șterge tenul, lăsându-se să se usuce.

În timpul verii, puteți folosi aceste infuzii sub formă de cuburi de gheață, sub formă de tonifiant. Ajută mai ales la închiderea porilor.

1. Infuzia de gălbenele: o puteți folosi în combinație cu mușețel, având rol antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Se recomandă de 2-3 ori pe săptămână pentru tenul acneic și o dată pe săptămână pentru un ten normal.

plante-ten2. Infuzia din flori de mușețel: are aceleași întrebuințări ca infuzia de gălbenele, însă mușețelul ajută la diminuarea pungilor de sub ochi. Pentru cearcăne și pungi se recomandă folosirea compreselor reci, timp de 8-10 minute dimineața.

3. Infuzia din flori de soc: poate fi folosită pentru curățarea tenului, fiind un astrigent natural.

4. Infuzia din flori de tei: se recomandă pentru calmarea tenului iritat sau sensibil.

5. Infuzia din flori de levănțică: se recomandă tenului gras sau mixt pentru că usucă ușor pielea. Se folosește de 2 ori pe săptămână în funcție de excesul de sebum.

6. Infuzia de mentă: se poate folosi zilnic, pentru tonifierea tenului după demachiere completă.

7. Infuzie de lămâiță: este ideală pentru tratarea tenului acneic sau cu eczeme. Poate fi folosită în combinație cu infuzie de gălbenele.

8. Infuzie de coada șoricelului: este recomandată pentru tenul matur, ajută la tonifiere și regenerarea celulelor.

9. Infuzie de rozmarin: are efect vitalizant, fiind ideal celor care dorm puțin sau au tenul obosit. Rozmarinul are rolul de a îmbunătăți circulația sângelui.

10. Infuzia de nalbă: se recomandă pentru a calma pielea iritată.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment