10 motive să mănânci lămâile întregi

Trei lamai intregi

Să consumi limonadă obținută din lămâie naturală a devenit un lux, majoritatea cafenelelor preferând siropul obținut artificial, însă noi propunem consumul de lămâi întregi.

Lămâile conțin riboflavină, fier, magneziu, fibre, vitamina B6, potasiu, cupru, acid folic, calciu și bineînțeles vitamina C. Există câteva motive substanțiale pentru care ar trebui să consumi aceste fructe bogate în atâtea vitamine:

1. Lămâile stimulează sistemul imunitar:

Se știe că lămâile fac minuni în sezonul rece, mai ales atunci când sunteți predispuși la răceală și gripă. Explicația este una simplă: combinația de acid citric, vitamina C, pectina și bioflavonoidele ajută sistemul imunitar.

Trei lamai intregi2. Luptă împotriva cancerului:

Cel mai important antioxidant, vitamina C se găsește din plin în aceste fructe. Această vitamină reușește să neutralizeze radicalii liberi atât la interior, cât și exterior. Radicalii liberi sunt cei care produc daune celulelor, rezultând îmbătrânirea accelerată, inflamația sau boli cronice.

3. Echilibrează PH-ul:

Lămâile sunt cele mai alcaline alimente pe care le puteți consuma. Mineralele sunt cele care ajută la alcalanizarea sângelui. De cele mai multe ori, oamenii produc prea mult acid, însă consumând lămâi, surplusul de aciditate scade, extrăgând acidul uric din articulații. Astfel, se reduc durerile și inflamațiile.

4. Fibre:

Fără un aport de 28-30 grame de fibre zilnic, poți suferi de constipație sau hemoroizi. Asociația Americană de Diabet recomandă consumul de lămâi datorită surplusului de fibră pectină evitând senzația de foame necontrolată, dar mai ales pentru a preveni bolile de inimă, diabet sau diverticulită.

5. Digestie mai bună:

Sucul de lămâie te ajută să elimini toxinele nedorite, pune în mișcare bila leneșă, sucul de lămâie fiind similar cu saliva și sucul gastric.

TIPS: Cu cât o lămâie are mai mulți sâmburi, cu atât este mai sănătoasă. Numărul sâmburilor fiind dat de modul de creștere a acestora.

6. Pietre la rinichi:

Consumul de lămâi te ajută la creșterea nivelului de citrați din urină, prevenind astfel apariția pietrelor la rinichi.

7. Piele mai sănătoasă:

Vitamina C ajută la prevenirea ridurilor și petelor, la eliminarea toxinelor din corp, ceea ce menține pielea curată și elastică. Dacă ai bătături, aplică o felie groasă doar peste bătătură și las-o să acționeze două ore. Evită să aplici peste pielea sănătoasă pentru că poate fi prea puternică și există riscul de ardere.

8. Energie:

Dacă suferi de depresie sau ai stări de anxietate, poți consuma o lămâie întreagă (adaugă puțină miere dacă este prea acră). Explicația este simplă: energia vine din atomii din alimente, când atomii pozitivi se combină cu atomii negativi, are loc o reacție pozitivă.

9. Tensiunea:

Nivelul ridicat de potasiu din aceste fructe ajută vasele de sânge să fie mai flexibile și mai ușoare. Conținutul de Vitamina B este de asemenea benefică problemelor cardiace.

10. Asimilarea oxigenului:

Consumul de citrice ajută la o concentrare mentală mai bună, crește vigilența, scade somnolența și crește fluxul de oxigen către creier.

TIPS: Cumpărați întotdeauna lămâile cu coaja subțire și care par mai grele, acestea fiind cele mai coapte și bogate în suc. Cu cât fructele sunt mai coapte, cu atât au mai mult antioxidanți naturali. Evitați citricele cu o culoare ștearsă sau coaja zbârcită.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment