10 lucruri necunoscute despre vise

10 lucruri necunoscute despre vise

Aseară am visat că râdeam într-o veselie, așa că m-am pus pe căutat câteva lucruri despre vise și am găsit câteva lucruri pe care nu le știam pe descoperă.ro.

1. Suntem paralizați în timpul somnului: trupurile noastre sunt paralizate în timpul somnului, cel mai probabil pentru a preveni mișcarea lor în concordanță cu ceea ce visăm. Potrivim studiilor, neuronii trimit semnale coloanei vertebrale, care cauzează relaxarea și, în cele din urmă, paralizia temporară a corpului. De asemenea, atunci când sforăim, nu visăm.

2. Stimulii externi invadează visele: se mai numește încorporare onirică și reprezintă o experiență pe care fiecare dintre noi o avem. Cel mai bun exemplu este atunci când ți se face sete, visul tău încorporează această nevoie și atunci visezi că bei un pahar mare cu apă, până când ajungi să te trezești și chiar bei unul.

3. Dependenții care au renunțat la vicii au vise mai realistice: În urma unui studiu, s-a ajuns la concluzia că foștii fumători au vise mai realistice decât ceilalți, visându-se fumând.

4. Visele nu sunt despre ceea ce par a fi: Atunci când visăm despre un anumit subiect, este posibil ca visul să nu se refere tocmai la acel lucru. Visele comunică într-un limbaj simbolic și încifrat. Mintea, inconștiența, încearcă să compare visul cu altceva, similar. Așadar, orice simbol ar alege visul, este foarte puțin probabil să fie vorba despre un simbol explicit, al chiar lucrului visat. Practic, aici intervine acea „interpretare a viselor”, de care se face vinovat Freud și care asociază scenarii onirice precum pierderea dinților cu decesul cuiva apropiat, scăldatul în ape tulburi cu o boală ce se apropie, ori prezența unor animale cu niște dușmani, mai mici sau mai mari, din viața reală.

Ce nu stiai despre vise5. Nu toată lumea visează în culori: Se spune că doar 12% dintre oameni visează în alb-negru și restul colorat.

6. Visele sunt doar despre ce cunoaștem: Deși, visele sunt invadate de străini, care-și joacă foarte bine rolul, ei sunt de fapt figuri reale, pe care le-am întâlnit la un moment dat, dar nu ne mai amintim.

7. Visele previn psihozele: Într-un studiu, s-a constatat că după numai 3 zile de somn întrerupt, subiecții prezentau probleme de concentrare, halucinații și stări de iritabilitate. În concluzie, sănătatea cerebrală este în strânsă legătură cu REM (mișcarea rapidă a ochilor). Cu cât visezi mai mult, cu atât ai o stare psihică mai bună.

8. Toată lumea visează: Se spune că bărbații și femeile visează diferit, dar un lucru este cert: toți visăm, cu excepția celor care au probleme psihice grave.

9. Uităm 90% din tot ce visăm: La numai 5 minute după ce ne-am trezit uităm aproape jumătate din ce am visat și după 10 minute uităm în proporție de 90%.

10. Orbii visează: Cei care au orbit ulterior au vise cu imagini, însă cei care s-au născut deja orbi au vise legate de auz, miros, gust, emoție sau atingere.

Sursa: descoperă.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol, te aștept să ne împrietenim și pe Facebook. Click aici.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment