10 alimente interzise pentru pisica ta

Chiar dacă pisica ta este cea mai drăguță atunci când cerșește, trebuie să știi că există alimente interzise pentru animalul tău de companie. Ideal ar fi să nu te lași influențat de ochii ei blegi când așteaptă să-i dai ceva de mâncare și să rămâneți fideli pentru mâncarea destinată pisicilor.

Iată o listă de 10 alimente interzise pentru pisica ta:

1. Stafide: deși sunt sănătoase și delicioase pentru oameni, pentru pisici sunt foarte toxice! Câteva grame de stafide sunt suficiente pentru a provoca o afecțiune bruscă și severă pentru rinichii unei pisici. Nu da stafide sau struguri unei pisici și asigură-te că pisica ta nu are acces la așa ceva. Dacă totuși s-a întâmplat să mănânce, supraveghează animalul timp de 24 de ore și du-o la medicul veterinar dacă prezintă letargie, semne de slăbiciune, lipsa de urinare, diaree sau lipsa poftei de mâncare.

2. Mâncarea care conține ceapă: pisica nu trebuie să mănânce nimic care conține ceapă sau pulbere de ceapă. Ceapa conține disulfuri și sulfoxizi care dereglează celulele roșii din sângele pisicii și îi poate provoca anemie.

3. Usturoi: aparține din aceeași familie precum ceapa și este otrăvitor pentru pisică. Ba mai mult decât atât, usturoiul este mai periculos decât ceapa din cauza conținului mare de toxine.

4. Ouă crude: sunt periculoase chiar și pentru om, dacă nu există o garanție că nu conțin niciun fel de bacterii. Pisicile sunt sensibile la ouă crude, care pot avea E. Coli și Salmonella. De asemenea, ouăle conțin avidină, o substanță care nu lasă vitamina B să fie absorbită corect.

5. Alcool: nu-i oferi niciodată așa ceva pisicii tale și ai grijă ca pisica să nu-și bage nasul prin paharele cu alcool, pentru că este foarte toxic.

6. Cafeină: este inacceptabil să-i oferi pisicii ceai, cafea sau ciocolată. Toate alimentele și băuturile care conțin cafeină îi provoacă pisicii tale urinare excesivă, așadat deshidratare. Ciocolata este și mai periculoasă pentru că are un conținut ridicat de teobromină, substanță care poate omorî orice pisică.

7. Carne grasă: evită să-i dai carne grasă pentru că îi provoacă probleme la stomac, diaree și vărsături. Alege mâncarea specială pentru pisici și atât.

8. Oase: este printre cele mai periculoase alimente și nu pentru că sunt toxice oasele, ci pentru că ele pot cauza probleme grave, precum rănile interne. De asemenea, pisicile se pot sufoca.

alimente-interzise-pentru-pisici9. Lapte sau iaurt: doar puii de pisică tolerează lactoza. Odată ce ele cresc, nu trebuie să mai consume smântănă, lapte sau iaurt. Produsele lactate îi provoacă pisicii diaree și probleme digestive.

10. Avocado: este un fruct care conține persin, fiind o toxină fungicidă. Toxina nu este periculoasă pentru om, dar pentru pisici devine foarte toxică. Nu lăsați niciodată pisica să aibă acces la avocado sau scoici. Acestea pot provoca probleme respiratorii, cardiace și gastro-intestinale. Oricare din aceste probleme pot duce la deces.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment