10 alimente care nu se țin în frigider

Există alimente ale căror valori nutritive le distrugi dacă le ții în frigider din cauza temperaturii prea reci.

Iată care sunt acestea:

1. Roșiile: dacă sunt ținute la soare, roșiile se coc mai repede. În momentul în care roșiile sunt ținute în frigider sau la temperaturi scăzute, vor deveni moi și cu un gust neplăcut. Pereții celulelor se vor rupe și astfel își pierd valorile nutritive. Păstrează tomatele la temperatura camerei, într-un loc uscat.

2. Bananele: le poți păstra la frigider numai atunci când dorești să întârzii procesul lor de coacere. La fel ca în cazul roșiilor, bananele își pierd valorile nutritive atunci când sunt depozitate la rece. De asemenea, cele mai bune banane și bogate în nutrienți sunt cele care încep să aibă coaja neagră.

3. Ceapa: ai observat faptul că de multe ori ceapa se vinde la plasă? Acest lucru se datorează faptului că au nevoie de oxigenare și de aer proaspăt. Ba mai mult decât atât, dacă ții ceapa lângă cartofi în frigider, se va crea un compus chimic gazos care va strica gustul acesteia.

4. Usturoiul: are nevoie de oxigenare la fel ca în cazul cepelor. De asemenea, cercetătorii susțin că usturoiul încolțește prematur dacă este ținut la rece.

alimente-care-nu-se-tin-in-frigider5. Mierea de albine: cercetătorii au descoperit miere de albine în termen de valabilitate încă de pe vremea faraonilor. Dacă borcanele de miere sunt închise perfect, acestea pot rezista fără nicio problemă pentru o perioadă lungă de timp. Acest proces depinde foarte mult și de puritatea mierei. Cu cât este mai pură, cu atât va rezista mai mult. În plus, mierea de albine se întărește dacă este ținută la rece și nu mai poate fi folosită la fel de ușor.

6. Avocado: la fel ca în cazul roșiilor și a bananelor, avocado se coace natural la temperatura camerei. Totuși, dacă vrei să depozitezi avocado la rece, taie-l pe jumătate astfel încât semințele să respire aer rece.

7. Pepene: se coace numai la soare, iar dacă dorești să-l consumi rece, se recomandă să ții feliile de pepene peste câteva cuburi de gheață. În niciun caz nu se ține la congelator.

8. Fructele: în general, fructele se țin la temperatura camerei și se consumă în timp util, altfel riști să pierzi majoritatea valorilor nutritive.
Sosurile condimentate: acestea își pierd gustul aromat dacă le ții la frigider, de aceea restaurantele păstrează sosurile la temperatura camerei.

9. Condimentele: locul ideal pentru condimente este în dulap, într-un loc uscat și întunecat, alături de ulei, sare și zahăr. Nu le depozita în frigider pentru că umezeală și temperatura scăzută le strică gustul.

10. Sosurile condimentate: acestea își pierd gustul aromat dacă le ții la frigider, de aceea restaurantele păstrează sosurile la temperatura camerei.

Blogger, SEO Specialist, Online Marketing Manager, fostă Tudosă, actuală Kovács . Sunt om de online încă din 2011 și de atunci nu mai știu ce înseamnă să muncești! Pentru că munca mea înseamnă pasiune, iar voi sunteți sursa mea de inspirație în fiecare zi!

Leave Your Comment