Home » Sanatate » Afectiuni » Deficiența de progesteron – Totul despre efectele progesteronului

Deficiența de progesteron – Totul despre efectele progesteronului

Deficiența de progesteron – Totul despre efectele progesteronului

Progesteronul este un hormon feminin responsabil pentru ciclul menstrual regulat, dar și pentru protecția fătului în timpul sarcinii. Există femei care se confruntă cel puțin o dată cu deficiența de progesteron, cauzele fiind diferite de la o femeie la alta.

În fiecare lună se produc hormoni caracteristici sexului feminin – estrogen și progesteron; atunci când valorile acestora nu sunt echilibrate, sănătatea poate avea de suferit.

Simptomele deficienței de progesteron:

– acnee

– dureri de cap

– creștere în greutate

– retenție de apă

– depresie

Dereglari progesteron– oboseală și amețeală

– ten gras

– scăderea libidoului

– sindrom premenstrual.

Nivel crescut de progesteron:

Progesteronul este un hormon natural, secretat de ovare în timpul ciclului menstrual. Nivelul de progesteron poate crește datorită administrării de anticoncepționale sau a terapiei de substituție hormonală. Excesul de progesteron cauzează oboseala și somnolența. Un alt simptom specific este uscăciunea vaginală, însoțită de cantitatea scăzută a menstrei.

Simptomele progesteronului în exces: amețeală, somnolență, balonare, tristețe, deficiență de estrogen.

Nivel scăzut de progesteron: este un hormon esențial pentru sinteza altor hormoni, precum estrogenul, cortizolul, estradiolul și testosteronul. Cauzele scăderii progesteronului pot fi legate de stresul cronic, exces de estrogen, rezistența la insulină.

Simptomele progesteronului sub limita normală: atacuri de panică, infertilitate,  deficit de magneziu, creștere în greutate, retenție de apă, depresie.

Tratamentul se face pe bază de substituție hormonală, însă numai sub supravegherea medicului.

Sfaturi utile:

Evitați stresul și acordați suficient timp pentru odihnă. Introduceți în alimentația voastră peștele cel puțin de trei ori pe săptămână și produse lactate, fără hormoni. Evitați alimentele prelucrate, grăsimile, precum și produsele care conțin substanțe chimice.

Share & Enjoy ツ

About Cosmina

Cosmina
Nu am niciun talent anume, dar sunt extraordinar de curioasă :) Mi s-a spus că am determinare în ceea ce fac, probabil doar îmi găsesc obiective clare și încerc să le urmăresc zilnic. Iubesc satisfacția lucrului bine făcut și urăsc mediocritatea! Dacă ai propuneri, plângeri, recomandări, mă poți contacta oricând pe adresa de e-mail contact@beautytips.ro!