Home » Lifestyle » Ce inseamna cand ti se zbate ochiul – Superstitie sau problema medicala

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul – Superstitie sau problema medicala

Ce inseamna cand ti se zbate ochiul – Superstitie sau problema medicala

Exista cateva superstitii care s-au pastrat de generatii intregi, precum si zbaterea ochiului. Traditia romaneasca spune ca daca ti se zbate ochiul drept fie o sa-ti mearga bine, fie o sa aiba loc o nastere in familie. Dar daca ti se zbate ochiul stang, se spune ca se va intampla ceva rau, fie in familie, fie cu tine.

Romanii nu sunt singurii care au atribuit o astfel de superstitie zbaterii ochilor, ci si chinezii. Acestia spun ca daca ochiul drept se zbate inseamna ca va aduce noroc, dar daca se zbate ochiul stang vor fi urmariti de ghinion.

Care este explicatia medicala pentru zbaterea ochilor?

Medicii spun ca sunt fenomene obisnuite si usor de explicat. Muschii oculari pot avea mici spasme  involuntare, precum carceii care se pun la picioare. Fenomenul se numeste miochimie si este datorat stresului, lipsei de somn, exces de alcool sau cofeina, oboseala a ochilor sau oboseala generala. Lipsa unor vitamine si minerale din corp pot cauza si ele spasmele ochilor.

Cum scapi de spasmele oculare?

In mod normal simptomele se amelioreaza de la sine daca te odihnesti si daca elimini cofeina in exces. Dar daca spasmele continua, aplica o compresa cu apa calda sau lacrimi artificiale pentru a scapa de uscaciunea ochiului.

Share & Enjoy ツ

About Cosmina

Cosmina
Nu am niciun talent anume, dar sunt extraordinar de curioasă :) Mi s-a spus că am determinare în ceea ce fac, probabil doar îmi găsesc obiective clare și încerc să le urmăresc zilnic. Iubesc satisfacția lucrului bine făcut și urăsc mediocritatea! Dacă ai propuneri, plângeri, recomandări, mă poți contacta oricând pe adresa de e-mail contact@beautytips.ro!